Weekendje Dresden in 10 beelden - Frauenkirche
Duitsland

Weekendje Dresden in 10 beelden

Afgelopen weekend was ik met een goede vriend in mijn lievelingsstad Dresden. Doel van dit tripje was het bezoeken van een voetbalwedstrijd van Dynamo Dresden. Maar naast het voetbal, hebben we de stad zelf ook bezocht. Soms zeggen beelden meer dan woorden, dus hierbij ons weekendje Dresden in 10 beelden.

Weekend in Dresden - Brauhaus am Waldschlösschen
Bij aankomst zijn we direct naar Brauhaus am Waldschlösschen gelopen om daar een biertje te drinken en te eten
Weekendje Dresden in 10 beelden - Lekker, veel en goedkoop eten
Eten in Dresden is altijd goed. Het is lekker, goedkoop en meestal een flink bord vol. Wat te denken van Runderroullade met rode kool en klöse?
Weekendje Dresden in 10 beelden - Dresden gezien vanaf de Frauenkirche
Voor 8 euro per persoon kun je naar de top van de Frauenkirche en heb je een fantastisch uitzicht over de stad
Weekendje Dresden in 10 beelden - Zwinger
Tijdens een wandeling in de Altstadt kom je natuurlijk ook langs bij de Zwinger
Weekendje Dresden in 10 beelden - Stadion Dresden
Het evenement waarvoor we naar Dresden gingen; de wedstrijd van Dynamo Dresden. Zolang ze niet verloren zouden ze kampioen zijn
Weekendje Dresden in 10 beelden - Dynamo Dresden tegen Erzgebirge Aue
Dynamo Dresden en Erzgebirge Aue hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Ondanks het gelijkspel werd Dyanmo Dresden dus kampioen. Een echt feest werd helaas niet gevierd.
Weekendje Dresden in 10 beelden - Frauenkirche
Na de wedstrijd terug de Altstadt in om in de buurt van de Frauenkirche een hapje te eten
Weekendje Dresden in 10 beelden - Het Blaues Wunder
Ook buiten het centrum van Dresden valt van alles te zien. Met de Schwebebahn, 's wereld oudste opschortingspoorweg, heb je dit uitzicht op de Elbe en het Blaues Wunder
Weekendje Dresden in 10 beelden - De Bastei van de Sächsische Schweiz
Op een half uur rijden vind je ook het prachtige natuurgebied Sächsische Schweiz
Weekendje Dresden in 10 beelden - Sächsische Schweiz
Je zou er uren kunnen wandelen, en genieten van de vele mooie uitzichten

Het was weer een fantastisch weekend en ik heb weer volop kunnen genieten van al het moois dat Dresden te bieden heeft. Hopelijk duurt het niet lang alvorens ik er weer naartoe ga, want ik krijg er maar geen genoeg van. Spreekt Dresden jou aan of ben jij al eens in Dresden geweest?

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!