Fotoreeks

Weekendje Sofia in 11 beelden

Eind mei heb ik een heerlijk lang weekend in de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, rond geslenterd. Ik ben zeker niet de beste fotograaf, maar met elf beelden laat ik jullie mee genieten van mijn weekendje weg. Hopelijk kan ik iets overbrengen van de sfeer van Sofia en ook jullie aanmoedigen om deze prachtige en verrassende stad te bezoeken.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - St Nedelya Kerk

St. Nedelya Kerk

Deze kerk werd wereldberoemd door de bomaanslag op de tsaar Boris III. Hij kwam echter niet om het leven omdat hij te laat was voor de begrafenisdienst van één van zijn generaals.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Sofia Monument
Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Sofia Monument

Sint Sofia Monument

In het communistische tijdperk stond hier Vladimir Lenin op het voetstuk. Nu siert Sofia de stad met kroon, lauwerkrans en uil de symbolen voor macht, faam en wijsheid, je kan zeker niet om haar heen.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Uitzicht op de Vitosha

Uitzicht op de Vitosha berg

Waar je ook bent in de stad – Blijf even staan kijk naar de prachtige Vitosha berg die overal boven uit steekt. Wat mooi is aan deze specifieke plek is dat er op een paar meter afstand een Synagoge, Moskee en kerk te vinden zijn, die allemaal zonder problemen naast elkaar de diensten houden.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Mineraalbronnen

Mineraalbronnen

Een prachtig versierd gebouw wat vanaf 1913 werd gebruikt als openbare badplaats tot 1986. Momenteel wordt het gerestaureerd en als ik het goed begreep wordt dit een museum.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Joris Kerk

Sint Joris Kerk

Tussen de grote communistische gebouwen vindt je op een binnenplaats de overblijfselen van de Sint Joris Kerk. Wat ik mooi vind aan deze plek is het stiekeme gedrag van de communisten die de kerk uit het straatbeeld probeerden te weren.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Fontein Stadspark

Fontein in het stadspark

Fontein voor het theater van Sofia. Een klein mooi park ligt om deze fontein waar je even de tijd kan nemen om te zitten en om je heen te kijken.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Martensia

Martensia

Symbool van Baba Marta, een nationale feestdag. Wanneer de lente begint wordt de Martensia (rood/wit armbandje) in de boom gehangen.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Nikolas Kerk

Sint Nikolas Kerk

Prachtig Russisch kerkje dat schittert tussen de gebouwen. Het gouden dak is blinkt je tegemoet, loop ook zeker even binnen om een kijkje te nemen. Er ligt papier om je wens op te schrijven en te sturen naar de inmiddels overleden aartsbisschop Seraphim. Hij beloofde ook na zijn dood, uit zijn graf, te blijven werken voor het welzijn van ‘zijn kinderen’.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - de Leeuwenbrug
Weekendje Sofia in 10 Beelden - de Leeuwenbrug

De leeuwenbrug

Hier staan vier prachtige statige leeuwen op de brug. De aardige taxichauffeur liet mij vanuit het vliegveld al kennismaken met de stad en drukte mij op het hart dat wanneer ik verdwaald zou zijn ik altijd de ‘leeuwenbrug’ moest zoeken. Deze was namelijk dicht bij ons gehuurde appartement. Vervolgens bood hij me aan om kennis te komen maken met zijn ongetrouwde zoon van dezelfde leeftijd, waar ik vriendelijk voor heb bedankt.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Muurschilderingen

Muurschilderingen

Kijk goed om je heen in de stad. Over heel de stad zijn prachtige muurschilderingen te vinden die de stad opfleuren. Dit is een een beetje morbide maar ook juist fascinerende schildering van Bozhidar Simeonov uit Bosnië.

Weekendje Sofia in 10 Beelden - Sint Nevsky Kathedraal
Sint Nevsky Kathedraal

Sint Nevsky Kathedraal

Wanneer je leest over Sofia in de reisgidsen kom je als eerste bezienswaardigheid altijd deze kerk tegen, de kerk maakte echter minder indruk op me dan de anderen kerken. Neemt niet weg, de kerk is prachtig, enorm en zeker waard om even te bezoeken.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Winactie

WINACTIE: Win €70,- shoptegoed bij Tropilex

De zomer mag dan wel officieel ten einde zijn, wij mogen nog even een zomers kado weggeven. Namelijk €70,- shoptegoed bij Tropilex. Met dit shoptegoed kun je zelf een te gekke hangmat of hangstoel...

De Ondergrondse stad Osówka - Polen

Reistips

Ondergrondse stad Osówka

Op een aantal kilometer van de stad Wroclaw ligt het Uilengebergte. Niets bijzonders zou je in eerste instantie denken. Maar onder de grond ligt een ingenieus netwerk van tunnels en bunkers. Ze zijn...

Wandelen in Limburg: Rondje om de Molenplas

Wandelingen

Wandelen in Limburg: Rondje om de Molenplas

Tijdens de eerste maanden van de corona uitbreek ben ik niet in het buitenland geweest. Voor een travelblogger is dat natuurlijk vreselijk balen. Maar dat had eigenlijk weer een voordeel, want...

Over de auteur

Lianne

Met mijn ouders reisde ik elk jaar af naar het prachtige Frankrijk. Pas toen ik Danny leerde kennen ben ik de wereld verder gaan verkennen. Ik vind het geweldig om me te verdiepen in oude mythen, sagen, sprookjes over onze bestemmingen en ben daarnaast diegene in onze relatie die graag zo goed mogelijk voorbereid op vakantie gaat.

Boek een hotel in Sofia

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Sofia via Booking.com