Weekendje Warschau in 10 beelden
Polen

Weekendje Warschau in 10 beelden

Ieder jaar maak ik met vrienden een trip naar een Europese stad, dit was alweer de 8e editie van dit uitje. Afgelopen donderdag vertrok ik voor ons jaarlijkse mannenweekendje naar Warschau, hoofdstad van Polen. In dit artikel het weekendje Warschau in 10 beelden.

Na Madrid, Dresden, Belgrado, Valencia, Gent, München en Edinburgh werd Warschau als ons achtste bestemming gekozen voor het mannenweekendje. De weersvoorspellingen waren niet bepaald gunstig vooraf. Het zou behoorlijk gaan regenen en waardoor we hebben besloten om vooraf geen stadswandeling te boeken of een fiets te reserveren. Regen hebben we zeker gezien, maar gelukkig viel niet het complete weekendje in het water. We hebben ons aangesloten bij een gratis stadswandeling die iedere dag in verschillende talen wordt gehouden. Er zijn meerdere verschillende wandelingen gedurende de dag, dus je zou middels deze wandelingen heel wat van de stad kunnen ontdekken. Warschau is een interessante stad qua architectuur. De stad werd vrijwel volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog hebben Polen de stad proberen na te bouwen in de oude stijl. Dit is met name zichtbaar in het Stare Miasto, het historische centrum. Vanwege het behoud van enkele gebouwen en de bijna perfecte reconstructie heeft de UNESCO de stadsdeel op de Werelderfgoedlijst gezet.

Weekendje Warschau in 10 beelden
Flinke regenbuien waren tijdens het gehele weekendje weg voorspelt, maar gelukkig bleef het beperkt met enkele korte buien
Weekendje Warschau in 10 beelden
De Stare Miasto, bekend als het historische centrum van Warschau. Dit stadsdeel staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO
Weekendje Warschau in 10 beelden
Hier vind je prachtig gekleurde huizen en leuke terrasjes
Weekendje Warschau in 10 beelden
Het Koninklijk Paleis dat tussen 1971 en 1984 werd herbouwd
Weekendje Warschau in 10 beelden
Één van de weinige gebouwen die de Tweede Oorlog overleefde was het Presidentieel Paleis
Weekendje Warschau in 10 beelden
Warschau heeft opvallend veel groen, niet alleen parken, maar ook bij de Bibliotheek
Weekendje Warschau in 10 beelden
We bezochten de wedstrijd Legia Warszawa tegen Arka Gdynia om de Poolse Supercup
Weekendje Warschau in 10 beelden
Uiteraard hebben we ook prima gegeten, flinke porties tegen weinig geld
Weekendje Warschau in 10 beelden
Warschau heeft heel wat biercafés en is een walhalla voor bierliefhebbers,
Weekendje Warschau in 10 beelden
Het nachtleven van Warschau beviel ons meer dan prima!

Toch hebben we tijdens ons weekendje niet heel veel van de stad gezien. Wel hebben we meerdere biercafés bezocht (met veel craft beer), hebben we ontdekt dat het nachtleven van Warschau behoorlijk bruist en hebben ook een wedstrijd bijgewoond van Legia Warszawa. Ondanks dat ze de Poolse Supercup met 2-3 hebben verloren, waren de supporters 90 minuten lang aan het zingen.

Voor een weekendje met je vrienden kan ik de stad absoluut aanraden. Je hebt er volop terrasjes, leuke cafés en leuke discotheken. Maar ik zou ook zeker eens Warschau bezoeken als je meer van de stad te zien. Zo is er heel veel street art te bewonderen, zijn er talloze musea, kun je door de Joodse wijk wandelen en zou je ook aan kunnen schuiven bij een vodka tour. Kortom, er is nog zo veel meer te ontdekken.

Mijn tips voor Warschau

  • Zorg ervoor dat je een Uber account hebt, je kunt gemakkelijk en goedkoop vervoer regelen (zeker met meerdere personen)
  • In het Historische Centrum kun je dagelijks aansluiten bij meerdere verschillende gratis stadswandelingen met een gids
  • De meeste discotheken en bars vind je in Mazowiecka
  • Door de gehele stad zijn er fietsstations waar je een fiets kunt huren
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!