Patagonië - Parque Nacional Tierra del Fuego
Parque Nacional Tierra del Fuego Argentinië

Reistips voor Parque Nacional Tierra del Fuego

Het Parque Nacional Tierra del Fuego is het meest zuidelijke nationale park ter wereld op ongeveer 12 kilometer van Ushuaia af. Met ruim 530 vierkante kilometer strekt dit natuurgebied uit over delen van de kust van het Beaglekanaal, het Andesgebergte en en Patagonisch regenwoud. Het landschap is ontstaan door de erosie van gletsjers. Hier zie je ruige bergen, bergmeertjes, baaien met kleine strandjes, bossen en gletsjervalleien.

Eeuwen lang woonden in dit gebied de Yaghan indianen. Toen in 1880 de Europese kolonisten het land betraden brachten ze ziektes en wapens mee die het einde van dit indianenvolk betekenden. Een groot deel van het land werd in 1960 uitgeroepen tot een natuurlijk. Er zijn slechte enkele ruïnes van de Yaghan indianen terug te vinden. Vanwege de ligging in het uiterste zuiden wordt dit gebied ook wel het einde van de wereld genoemd. Het park is te bereiken met de auto, maar je kunt ook de ‘Tren del Fin del Mundo’ nemen, de trein naar het einde van de wereld. Via een korte ritje kun je kennis maken met het landschap van dit park. Jarenlang hebben gevangenen hier onder extreme omstandigheden bomen moeten hakken voor de bouw van Ushuaia. Ontsnappen had vrijwel geen zin, want door de barre weersomstandigheden zou niemand overleven. Er zijn hier bevers, konijnen en vossen uitgezet in de hoop de natuur een gunst te doen, maar in plaats daarvan hebben deze dieren meer schade gebracht aan het landschap en vormen ze nu een plaag. Tijdens de rit met de Tren del Fin del Mundo kun je meer te weten komen over de geschiedenis van het Parque Nacional Tierra del Fuego.

Het natuurpark kun je het beste te voet ontdekken. Via goed gemarkeerde wandelpaden wandel je langs watervallen, kristalheldere rivieren, bossen en besneeuwde bergen. De kans is groot dat je heel wat dieren zult spotten. Hier leven een aantal bijzondere vogelsoorten zoals de condor, albatros, kelpgans en scholekster. Loop ook zeker even naar het eindpunt (of beginpunt) van de Pan American Highway. Deze weg loopt helemaal van Tierra del Fuego naar Alaska en is een populaire plek om even op de foto te gaan.

Verhalen over Parque Nacional Tierra del Fuego

Plan je reis naar Argentinië

  • Met KLM en Aerolineas Argentinas kun je rechtstreeks vliegen naar Argentinië. Het enige internationale vliegveld is Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini in Buenos Aires. Vanuit hier kun je binnenlandse vluchten boeken naar andere bestemmingen. Zoek hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Tierra del Fuego

Booking.com

Boek vooraf een activiteit