Reistips voor Lago General Carrera

Patagonië kent heel wat mooie gebieden. Het gebied rond Lago General Carrera is hier één van. Dit enorme meer ligt in de de Chileense regio Aysén, de minst bewoonde regio van Chili, en wordt omgeven door de prachtige natuur van het Andes gebergte.

Lago General Carrera is het op één na grootste meer van Zuid-Amerika en ligt deels in Chili en deels in Argentinië. In totaal beslaat het meer een oppervlakte van 1850 km². 970 km² ligt in Chili en de overige 880 km² ligt in Argentinië. Voor Chili is dit het grootste meer van het land. In Argentinië heeft het meet een andere benaming: Lago Buenos Aires. Zowel de Chileense als de Argentijnse benaming zijn internationaal geaccepteerd.

Liefhebbers van outdoor zullen genieten in het gebied rondom Lago General Carrera. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de flora en fauna. Vanaf de heuvels en bergen heb je meerdere prachtige uitzichten op het meer. Bekijk onder meer de samenvloeiing van de rivieren Río Baker en Río Neff of ga het Parque Nacional Patagonia verkennen. Verder kun je er onder meer paardrijden, kajakken of sportvissen. Één van de meest indrukwekkende plekken zijn de Marble Caves die je per boot kunt bezoeken vanuit Puerto Río Tranquilo. Er zijn voldoende luxe lodges waar je even helemaal kunt ontspannen, maar je kunt ook kamperen.

Het kan een uitdaging zijn om de Chileense zijde van het meer te bereiken. De dichtstbijzijnde Chileense stad is Coyhaique, een rit van vier uur. De wegen zijn niet geasfalteerd, maar behoren dat misschien wel de mooiste routes van Patagonië. Aan Argentijnse zijde is Perito Moreno de dichtstbijzijnde stad. Via de grensovergang bij Chile Chico en Los Antiguos kun je deze stad bereiken. In Balmaceda is wel een klein vliegveld in de buurt. Enige voorbereidingen treffen is dus noodzakelijk wanneer je besluit deze regio te ontdekken.

Verhalen over Lago General Carrera

Marble Caves in Patagonië - Chili

De Marble Caves in Patagonië

Patagonië telt ontelbaar veel mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Bergen, gletsjers en ijsschotsen. Natuurgebieden waar je geweldige wandeltochten kunt maken en wilde dieren kunt...

Plan je reis naar Chili

Boek een hotel bij Lago General Carrera

Booking.com