Patagonië - Parque Nacional Karukinka
Parque Karukinka Chili

Reistips voor Parque Karukinka

Het is afgelegen en nauwelijks bezocht. Parque Karukinka is gelegen in het zuiden van Tierra del Fuego. Het gebied is vier maal zo groot als de stad Santiago. Het park werd gedoneerd aan het Wildlife Conservation Society en wordt beheerd door het WCS-programma in Chili. Karukinka wordt gezien als een natuurlijk laboratorium van 300.000 hectare waar natuurbehoud, educatie en kennis van de biodiversiteit van Tierra del Fuego wordt vergaard.

In het park vind je verschillende ecosystemen zoals pampas, steppe en bosrijke gebieden. Er groeien kruidachtige planten en struiken die zich hebben aangepast aan de temperaturen en de wind. Er leven hier heel wat verschillende dieren zoals vossen, bevers, zeeolifanten en heel wat vogelsoorten. In het gebied leven veel guanaco’s. Maar liefst 60% van alle guanaco’s in Chili leeft in het Parque Karukinka.

Voor wandelingen of fietstochten ben je in Karukinka aan het juiste adres. Er zijn vijf verschillende wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes. Prachtige routes door de natuur waar je je even helemaal alleen zult voelen.

Er is geen openbaar vervoer naar het Parque Karukinka. Je kunt het park bereiken per vliegtuig of met eigen auto. Ga je met de auto, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Er zijn nauwelijks accommodaties om te verblijven en ook geen tankstations om je auto vol te tanken.

Land

Chili

Verhalen over Parque Karukinka

Gespotte dieren: Guanaco

Gespotte dieren: Guanaco

Het spotten van dieren op vakantie vind ik een van de leukste activiteiten. Variërend van grote olifanten, wilde leeuwen, fascinerende luiaards tot prachtige vlinders, elk dier is een foto en...

Plan je reis naar Chili

  • Er gaan momenteel geen rechtstreeks vluchten naar Chili vanuit Nederland of België, je hebt altijd een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid of São Paulo. De meeste van deze vluchten eindigen in de hoofdstad Santiago. Hier is het mogelijk om via binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen te vliegen. Vliegen met KLM is een optie of kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Karukinka

Booking.com