Miltenberg

De regio Churfranken in het noordwesten van de deelstaat Beieren is nog niet heel bekend bij het grotere publiek. Eigenlijk best jammer, want je vindt hier leuke kleine steden en prachtige natuur. Churfranken bestaat uit 25 kleine steden en dorpen die langs de Main gelegen zijn. Miltenberg is één van deze steden. Deze stad ligt in het hart van Churfranken en vormt een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Miltenberg wordt ook wel de ‘Parel aan de Main’ genoemd. Niet voor niets, want in de Altstadt vind je talloze prachtige bouwwerken. Het architectonische hoogtepunt is het Schwarzviertel. De meest gefotografeerde plek is echter de Marktplatz. Op dit plein staat een oude fontein die omringd wordt door prachtige vakwerkhuizen en de parochiekerk St. Jakobus. Het Haus Miltenberg, ook gelegen aan de Marktplatz, is tegenwoordig een museum waar je alles te weten kunt komen over de stad en de regio. Aan het einde van de Marktplatz is het Schnatterlochturm. Zodra je hierdoor loopt ben je ineens in een bosrijk gebied. Brussel heeft Manneken Pis, Miltenberg heeft de Staffelbrunnen. Dit is een beeld van drie plassende mannen. Deze mag zeker niet overgeslagen worden.

Het mooiste uitzicht over Miltenberg heb je vanaf de Mildenburg. Dit kasteel torent hoog boven de stad uit en is al sinds de 12e eeuw het symbool van de stad. Je kunt hier de oude 27 meter hoge donjon bezoeken en een museum.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Miltenberg

Booking.com