Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park Utah

Reistips voor Capitol Reef National Park

Prachtige rotsen in mooie rode kleuren wachten op je in het Capitol Reef National Park. Dit langgerekte Amerikaanse Nationale Park is te vinden in het zuiden van Utah, maar wordt door veel toeristen vaak overgeslagen.

Het gebied is ruim 65 miljoen jaar geleden gevormd toen er zich een uniek geologisch fenomeen voordeed. Er ontstond een grote plooi van honderden kilometers in de aardkorst, welke bekend staat als de Waterpocket Fold. De wanden van deze plooi bestaan uit rotsplagen uit verschillende geologische tijdperken. De wanden zijn schuin gedrukt en daardoor goed zichtbaar geworden. Door de vorming van de plooi kent het landschap van Capitol Reef National Park een spectaculaire geërodeerde verzameling. Je ziet hier naast de kleurrijke rotsen ook massieve blokken, canyons en natuurlijke bogen.

De Fremont River stroomt in het noorden van het park. Het is een levensader voor de dorstige wildlife en diende tevens als een oase in de woestijn voor de vele ontdekkingsreizigers die een bezoek brachten aan Capitol Reef. In de 19e eeuw vestigden mormonen zich in dit gebied. Ze legden boomgaarden aan langs de oevers van de rivier en teelden gewassen. Een mormoonse bisschop, Ephraim Pectol, dacht dat dit gebied wel eens een een toeristische attractie kon worden. In 1921 promootte hij het gebied als Wayne Wonderland, vernoemd naar zijn oude thuis is Wayne County. Later nam hij contact op met president Franklin D. Roosevelt om het gebied tot National Monument te verklaren. Op 2 augustus 1937 werd het gebied tot National Monument verklaard onder de naam Capitol Reef National Monument.

Tijdens de Mission 66, een tienjarig programma van de Amerikaanse National Park om de faciliteiten voor bezoekers in de parken uit te breiden, werden er in Capitol Reef National Monument geasfalteerde wegen aangelegd die ervoor zorgen dat het toerisme in het gebied drastisch toenam. Om de Waterpocket Fold en de omliggende omgeving te beschermen, werd Capitol Reef tot National Park verklaard op 18 december 1971.

Meer dan 3000 fruitbomen staan rondom de nederzetting Fruita. Bezoekers kunnen hier smullen van heerlijke taarten. Er zijn volop mogelijkheden om hier te kamperen. Overnachten kun je ook net buiten het park. Er zijn prachtige wandelroutes te lopen rondom de Waterpocket Fold. Hikers kunnen hier genieten van de geërodeerde pracht en praal van Capitol Reef National Park. Loop naar de natuurlijke bridge Hickman Bridge of wandel de Rim Overlook Trail. Bekijk de zonsopkomst of zonsondergang bij Goosenecks Overlook of Sunset Point. ’s Nachts kun je midden in het park vaak genieten van de mooiste sterrenhemels.

Land

Utah

Verhalen over Capitol Reef National Park

Plan je reis naar Utah

  • De enige luchthaven in Utah waar je rechtstreeks op kunt vliegen is Salt Lake City. Zowel KLM als Delta Air Lines vliegt naar deze stad. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Capitol Reef National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit