Fotoreeks

Weekendje Freiberg in 10 beelden

Afgelopen weekend ben ik met mijn oma naar Freiberg gereden. Oma wilde graag een bezoek brengen aan haar zus en vroeg mij of ik haar wilde brengen met de auto. Aangezien ik nog nooit in Freiberg geweest ben, wilde ik haar natuurlijk helpen zodat ik voor de website de stad kon ontdekken. Een uitgebreid verslag zal snel volgen. Beelden zeggen echter meer dan woorden, dus hierbij alvast het weekendje Freiberg in 10 beelden.

Weekendje Freiberg in 10 beelden - Stadsmuur en torens
De Altstadt van Freiberg is goed bewaard gebleven en stamt uit de late-Middeleeuwen. De stad was ooit ommuurd en her en der zijn er nog torens en stukken muur te zien.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Obermarkt met het Rathaus
Freiberg kent 3 pleinen: der Untermarkt, Schlossplatz en de Obermarkt. Bij de laatste zijn de mooiste gebouwen te zien, zoals de Rathaus op de achtergrond.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Obermarkt
Loop vooral een rondje om de Obermarkt en geniet van de mooie gebouwen.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Mooie architectuur zoals deze Erker
Maar ook daarbuiten is de architectuur erg mooi. De erker van dit huis wordt gezien als de mooiste van de omstreek.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Mineralen
Freiberg wordt ook wel de 'zilverstad' genoemd omdat er veel te vinden is over de mijnbouw, zilverbewerking en er een mineralenmuseum is.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Orgel van Gottfried Silbermann
Daarnaast komt de orgelbouwer Gottfried Silbermann uit Freiberg en zijn er enkele van zijn creaties nog altijd te bewonderen.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Dom zu Freiberg
Absoluut de moeite waard is een bezoek aan de Dom zu Freiberg.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Kaffee Hartmann
In Freiberg kun je uiteraard ook heerlijk eten, probeer in de middag met een kopje koffie vooral de Freiberger Eierschecke.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Schwanenschlösschen
Gezellig en huiselijk eten aan het water bij het Schwanenschlösschen.
Weekendje Freiberg in 10 beelden - Huizen in DDR stijl
En wat ik persoonlijk mooi vind om te zien, zijn de oude woningen waarbij het soms net lijkt alsof je je nog in de DDR bevindt.

Ik heb in Sachsen een nieuwe stad kunnen ontdekken, maar kwam eigenlijk een dag tekort om ook de zilvermijnen van de stad te bezoeken. In de Altstadt kun je veel mooie gebouwen zien en kun je te voet de bezienswaardigheden aflopen. In de middag genieten van een kopje koffie (of een Freiberger Pils) een Freiberger Eierschecke eten en ’s avonds lekker uit eten voor weinig geld. Daarbij is de stad niet overladen met toeristen en kun je op je gemak de stad goed bekijken. Spreekt Freiberg jou ook aan of ben je er al eens geweest? Laat het me weten!

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_57a8d00134d34_selected-products” products=”9200000041739014,9200000009834147,9200000029250227,1001004008226932,9200000009292848″ name=”weekendje-freiberg-in-10-beelden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

10x doen in Bodrum - De haven van Yalikavak

Gastartikel

10 hotspots voor feestvakanties in Europa

Heb je een klein vakantiebudget maar wil je toch feesten onder palmbomen of op een zandstrand, dan vind je in onze gids de beste vakantiebestemmingen voor weinig geld. Als het slecht weer is tijdens...

Reistips

West-Pommeren in Polen

De meeste mensen die naar Polen afreizen bezoeken de steden Krakau of Warschau. Maar Polen heeft zo veel meer te bieden. In de afgelopen jaren maakte ik onder meer kennis met de Lubelskie regio en...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Freiberg

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Freiberg via Booking.com