Turkije

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Fotoverslag: Het andere Istanbul

Halverwege mei keerde ik samen met mijn moeder terug naar Istanbul. Voor mij was het alweer 14 jaar geleden dat ik er ben geweest. Destijds bezocht ik deze wereldstad met mijn gehele familie en bezochten we met name de de hotspots. Ditmaal stond er net als vorig jaar weer een reis op de planning vanuit het Turkije forum waar mijn moeder lid van is. En net als vorig jaar mocht ik weer mee. Allereerst zouden we Istanbul gaan bezoeken om daarna af te reizen naar Bodrum. In Istanbul zouden we niet de toeristische hotspots gaan bekijken, maar de wat minder bekende delen van de stad. Dat klinkt natuurlijk uitermate interessant, zeker wanneer er een gids meeloopt die uit de stad zelf komt. Helaas hebben we tijdens onze dagen in Istanbul flink wat tijd verloren. Files, een bezoek aan de politie, wachten op andere mensen en wandelen in the middle of nowhere. Toch heb ik een redelijke indruk kunnen krijgen van ‘het andere Istanbul’. Hierover schrijf ik binnenkort meer, maar allereerst een fotoverslag.

Tientallen vissers op de Galatabrug
Een fraai aanzicht op de Galatatoren
De Blauwe Moskee bij avond
In het Aziatische gedeelte bezochten we het Beylerbeyi paleis
Een leuk straatje in de wijk Kuzkuncuk
We brachten een bezoek aan de Leandertoren
Vanuit Under The Roof Cafe hadden we dit uitzicht
Natuurlijk kan een ronde slenteren door de Grote Bazaar absoluut niet ontbreken
Bij de Ortaköy Moskee bekeken we het blauwe uurtje
Een fraai uitzicht vanaf het Pierre Loti Café
De Chora Kerk was een absoluut hoogtepunt om te bezoeken
Kleurrijke huisjes in de wijk Kariye
Zomaar een straatje in Istanbul
Wandelen door de wijk Balat
Een lokaal marktje in Balat
De Bulgaarse Orthodoxe kerk
We wandelden zelf ook even over de Kruidenbazaar
Leuke winkeltjes met kruiden en specerijen
's Avonds verzamelden zich honderden mensen bij de Higha Sophia om te eten, het was immers ramadan tijdens ons bezoek
Zonsondergang, en een mooie silhoutte
We maken met een boot een rit over de Bosporus
Ik met Istanbul op de achtergrond
We verkennen het eiland prinseneiland Heybeliada
Leuke huisjes en leuke straatjes
Een totaal andere zijde van Istanbul
Op deze plek hadden we onze lunch
Op de terugvaart met de boot hadden we een aantal meeuwen achter onze boot
Groente en fruit in de Aziatische wijk Kadiköy
In Kadiköy maakten we een ritje met deze nostalgische tram
Een regenboogbrug in Kadiköy
Op de terugweg naar ons hotel werden we getrakteerd op dit geweldige beeld
En ook dit beeld toen de zon eenmaal onder was

Plan je reis naar Turkije

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.