Reisvideo

Reisvideo: Ballonvaart in Cappadocië

Wie Cappadocië in Turkije bezoekt, moet absoluut een ballonvaart maken. Het mooiste uitzicht over dit geweldige landschap heb je namelijk vanuit de lucht. Bij zonsopkomst kun je samen met tientallen andere ballonnen de lucht in gaan om te genieten van de weidse omgeving.

In mei 2017 keerde ik samen met mijn moeder en oma terug naar Cappadocië. Als puber van 12 bezocht ik het gebied al eens eerder, maar destijds maakte dit landschap geen indruk op me. Een ballonvaart zat er destijds niet in voor ons. Toen ik terug kon keren naar dit gebied, twijfelde ik geen moment. Maar ik wilde natuurlijk wel een ballonvaart maken over het landschap. Samen met enkele andere medereizigers konden we vroeg in de ochtend de lucht in. Het was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van onze Turkije reis. Het was magisch om te zweven boven het landschap van Cappadocië te vliegen en neer te kijken op de bizarre rotsformaties. En hoe zo’n ballonvaart in Cappadocië er ongeveer uitziet, kun je in de volgende reisvideo zien.
Zou jij ook eens een ballonvaart in Cappadocië willen maken?

Tips voor een ballonvaart in Cappadocië

  • De ballonvaart begint vroeg in de ochtend. Trek warme kleding aan, zodat je het niet koud krijgt wanneer je in de lucht bent.
  • De prijzen verschillen per aanbieder, maar kies altijd voor een ervaren maatschappij. Wij vlogen met Kappadokya Balloons en betaalden per persoon 175 euro.
  • Ook wanneer je geen ballonvaart maakt, kun je genieten van de tientallen ballonnen in de lucht. Zet de wekker iets voor 5:00 en kijk vanaf het balkon van je accommodatie hoe de zon opkomt en de ballonnen één voor één opstijgen. Het levert fantastische plaatjes op.
  • Voor Turkije heb je een E-Visum nodig, vergeet deze dus niet aan te vragen voordat je naar Turkije bezoekt.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

https://www.reizen-en-reistips.nl/wp-content/uploads/2022/06/wat-heb-je-nodig-bij-een-vakantie-op-de-camping-2.jpg

Gastartikel

Wat heb je nodig bij een vakantie op de camping?

Voor veel mensen is het vaak een jaar lang hard werken. Wanneer de zomermaanden naderen wordt het toch echt tijd om na te gaan denken waar je naartoe gaat. In veel gevallen worden de vakanties op...

Wandelen in Duitsland - Malerweg Etappe 2

Wandelingen

Wandelen in Duitsland: Malerweg Etappe 2

In april 2022 wandelden we één van de mooiste wandelroutes in Duitsland: de Malerweg in de deelstaat Saksen. Deze 115 kilometer lange route loopt dwars door het Nationaal Park Sächsische Schweiz...

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Gastartikel

10 redenen waarom je echt moet gaan kamperen

Iedereen is wel eens toe aan een vakantie. Iedereen vult deze vakantie weer anders in. De een maakt de keuze om lekker thuis te blijven, terwijl de ander ervoor kiest om naar het buitenland te gaan....

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Boek een hotel in Cappadocië

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Cappadocië via Booking.com