Sächsische Schweiz - Duitsland
Sächsische Schweiz Duitsland

Reistips voor Sächsische Schweiz

Niet ver van Dresden en aan de Tsjechische grens ligt het prachtige natuurgebied van de Sächsische Schweiz. Rond de ravijn, die door de rivier in de Elbe eruit is geslepen, zijn bizarre rotsformaties ontstaan en zijn er enkele prachtige kastelen te zien. Dit moet ontstaan zijn in het Krijt. Oorspronkelijk was het zandsteen een zeebodem waarop zich zand en schelpdieren afzetten die samen het gesteenten vormen. De 600 meter dikke zandplaats die hierdoor ontstond is na het dalen van de zeespiegel door erosie sterk verbrokkeld. Het gebied is het beste met de voet te verkennen, omdat vele delen niet toegankelijk zijn met de auto.

Het meest indrukwekkende zijn de rotsformaties die te zien zijn in het Elbesandstein-gebirge. Het ‘bastion’ bestaat uit zogenaamde Inselberge, bizarre, hoge rotsformaties. Hier kunnen bezoekers doorheen wandelen middels loopbruggen. De rotsen bieden een schitterend uitzicht over de gehele omgeving. Enkele kastelen in de omgeving zijn de Festung Königstein en Burg Hohnstein. Een groot barokke park is het Grosssedlitz.

Het Nationale Park Sächsische Schweiz is ongeveer 9350ha groot en bestaat sinds 1990. In de Sächsische Schweiz leven verschillende diersoorten, waaronder uilen, haviken, zwarte ooievaars, ijsvogels, verschillende soorten spechten en vleermuizen, everzwijnen, edelherten, marters, adders en ringslangen. In het water komen forel en zalm voor. Klimsport-liefhebber kunnen hier ook hun hart ophalen, want je kunt in de Sächsische Schweiz klimmen. Een mooie wandelroute om het gebied te verkennen is de Malerweg. Dit is een wandelroute van zo’n 115 kilometer die wordt verdeeld over 8 etappes.

Verhalen over Sächsische Schweiz

Festung Königstein

Een bezoek aan Festung Königstein

In Saksen vind je een behoorlijk aantal paleizen, kastelen en burchten. Een aantal van deze bouwwerken zijn in de loop der jaren ruïnes geworden, maar er zijn ook een behoorlijk aantal imposante...

Plan je reis naar Sächsische Schweiz

Boek een hotel bij Sächsische Schweiz

Booking.com

Boek vooraf een activiteit