Amerika dag 1: Onze auto parkeren voor het motel Snider's Rustic Inn in Thayne
Verenigde Staten Utah

Reisverslag Amerika #1: USA, here we come

Op 19 oktober 2017 vertrek ik samen met Lianne naar Amerika. Hier zullen we drie weken lang met een huurauto nationale parken gaan bezoeken. We richten ons met name op de staat Utah en de omliggende omgeving. De komende weken zal er op Reizen & Reistips van iedere dag een reisverslag verschijnen. Dit is onze eerste dag, de dag dat we van Amsterdam naar Salt Lake City vliegen en onze reis van start gaat

De reis begint

De wekker gaat om 4.20, maar tegen die tijd ben ik al ruim een uur wakker. Vakantiestress. We pakken onze laatste spullen in, nemen afscheid van onze kat Jizza en gaan met de auto naar Amsterdam. Bij P3 parkeren we zoals gewoonlijk onze auto, de shuttle brengt ons naar de vertrekhal. We hebben een kleine vertraging van 45 minuten alvorens we de lucht in gaan. We vliegen met Delta Airlines, een vlucht van ruim 10 en een half uur.

Prachtige landschappen vanuit de lucht

Hoewel ik behoorlijk moe ben, lukt het me niet om te slapen. Ik houd me derhalve bezig met het kijken van films en van het uitzicht. Veel landschappen zien we niet, maar we vliegen wel een deel over Groenland. Wat een ongelooflijk landschap. Van een afstand zie ik sneeuwlandschap, bergen en zelfs een gletsjers. Niet veel later bereiken we ook de westkust van Canada, waar ongeveer hetzelfde landschap zichtbaar is. Tegen het einde van de vlucht zie ik ook al Bear’s Lake vanuit de lucht. Dit meer zullen we later die dag nog bewonderen. En ik zie het Salt Lake en de enorme zoutvlakte daarachter. In Salt Lake City landt het vliegtuig. We zijn er!

Amerika dag 1: Groenland vanuit de lucht
Amerika dag 1: Canada vanuit de lucht
Vanuit de lucht zien we een stuk van Groenland en het westen van Canada

Onze huurauto oppikken

Via Sunny Cars heb ik een auto geregeld. Al enkele weken heb ik tegen familie en vrienden verteld dat ik een Dodge Charger heb gereserveerd, een echte Amerikaanse bak. Als we de terminal van het vliegveld verlaten, kunnen we tegenover onze huurauto oppikken bij Alamo. Een vriendelijke man staat ons te woord. Helaas is er voor ons geen Dodge Charger aanwezig, maar hij heeft wel twee alternatieven. Een Ford Fusion of een Nissan Maxima. Beide auto’s ken ik niet, maar de man geeft aan dat de Nissan luxer is. Een upgrade dus! De auto is al gecontroleerd, er zijn geen beschadigingen, dus hoeven we alleen maar een extra controle te doen en als alles in orde is kunnen we direct aanrijden. Geen gedoe of tijdrovende controles. Onze auto lijkt nog redelijk nieuw te zijn. De auto heeft geen enkele schade en heeft nog weinig kilometers gereden. Daar gaan wij gedurende onze reis verandering in brengen. Het is voor mij alleen even wennen om in een automaat te rijden. Mijn linkerbeen heeft vakantie de komende weken, maar dat vergeet je soms wel eens als je pas een klein stukje in een automaat hebt gereden. We laten Salt Lake City achter ons en rijden naar onze eerste bestemming.

Amerika dag 1: Onze huurauto, een Nissan Maxima
Dit is onze auto de komende dagen, een Nissan Maxima
Amerika dag 1: Onderweg met onze huurauto
Op de snelweg

Raspberry shake bij Bear Lake

De eerste bestemming is Bear Lake. Een groot meer dat we vanuit het vliegtuig al hebben kunnen zien. Rondom het meer worden veel frambozen gekweekt. Doordat het overdag warm is en ’s avonds fris zijn het ideale omstandigheden voor de groei van frambozen. Overal kun je daarom ook raspberry shakes eten. Uiteraard willen wij deze ook gaan proberen. Via fraaie, bergachtige landschappen bereiken we een mooi uitzichtpunt op het meer. Hier maken we een kleine fotostop. Daarna rijden we door naar beneden en stoppen we bij de ‘Famous Raspberry Shakes’. Lianne neemt de traditionele Raspberry shake, ik voeg er ook lime aan toe waardoor de shake net iets frisser van smaak is. Eerlijk is eerlijk, na zo’n reisdag gaat dit er goed in.

Amerika dag 1: Uitzicht op Bear Lake
Uitzicht op Bear Lake
Amerika dag 1: Famous Raspberry Shakes
Famous Raspberry Shakes, waar we de gelijknamige shake bestellen
Amerika dag 1: Raspberry Shake proeven bij Bear's Lake
In het zonnetje genieten van de shake

Overnachting in Thayne

Na onze raspberry shake vervolgen we onze weg naar onze eerste slaapplek. Deze is bij Snider’s Rustic Inn, gelegen in Thayne in de staat Wyoming. Het gebrek aan slaap begin ik inmiddels aardig te voelen. Toch moet ik nog even twee uur rijden. Ik ben blij als we Thayne bereiken en we onze auto kunnen parkeren voor de deur van een typisch Amerikaans motel. We checken in, droppen onze spullen en eten nog wat bij Juan Taco’s. Een biertje zit er helaas niet in, er wordt hier geen alcohol geschonken. Lianne eet een quisilada met kip en kaas en een salade en ik heb een gevulde paprika met maistortilla’s en frietjes. Wanneer ik na het eten mijn bed raak, ben ik al snel in dromenland.

Amerika dag 1: Onze auto parkeren voor het motel Snider's Rustic Inn in Thayne
Typisch Amerikaans; de auto voor de deur van je motel parkeren
Amerika dag 1: Snider's Rustic Inn in Thayne
Onze eerste accommodatie: Snider's Rustic Inn in Thayne
Amerika dag 1: Gevulde paprika met maistortilla en frietjes
Avondmaal: gevulde paprika met maistortilla's en frietjes
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!