Urbex: Lost in the woods
België

Urbex: Lost in the Woods

Lost in the Woods was één van de eerste locaties die ik zag waardoor ik geïnteresseerd werd in Urban Exploring. Midden in de bossen waar enkele oude auto’s en zelfs een complete bus staat te verpieteren. En een huisje, waar wellicht ooit iemand woonde of die werd gebruikt als vakantiehuis. Deze locatie is een begrip in de urbex-wereld en natuurlijk moesten wij deze locatie ook eens bezoeken.

Urban Exploring. Jarenlang sprak ik met mijn beste vriend hierover. Beiden hebben we een passie voor fotografie op hobbymatige basis en we worden beiden enthousiast bij de gedachte van het avontuur en spanning bij het bezoeken van verlaten gebouwen en plaatsen. Helaas komt het er nooit van, tot we in december 2016 concrete plannen gaan maken om eens te urbex-en. Sinds 2017 zoeken we verlaten gebouwen op en gaan we los met onze camera’s. ‘Leave nothing but footprints’. Een spreuk die wij tijdens onze bezoekjes in ere houden.

Urbex: Lost in the woods
De Lada, het meest gefotografeerde object van Lost in the Woods

Een begrip in de urbex-wereld

Hoewel deze locatie een begrip is in de urbex-wereld, is er nauwelijks informatie te vinden over de oorsprong van deze locatie. Was het een permanente woning van iemand of was het een vakantiehuisje Wat doen de auto’s hier en waarom staat er een complete bus met allerlei verwarmingsbuizen op deze locatie? Sinds wanneer is deze plek volledig achtergelaten? Het zijn vragen die voor altijd onbeantwoord zullen blijven.

Ons bezoek aan Lost in the Woods

Een aantal jaar geleden heb ik op YouTube meerdere filmpjes gezien van urbexers die deze locatie bezoeken. In één van deze filmpjes doen de urbexers alsof ze beschoten worden wat het wel spannend maakt. De schoten hebben wij tijdens ons bezoek ook gehoord. Wees echter niet bang, want achter het terrein is een locatie waar mensen kleiduiven schieten.

Het betreden van dit terrein is vrij eenvoudig, zolang je maar weer waar je moet zijn. Net voor ons komt een jonge knul met een oudere man uit het struikgewas gekropen. We zijn dus niet de enigen die vandaag een kijkje willen nemen. Nadat zij zijn vertrokken, kruipen wij door het struikgewas en komen we op de voormalige oprit van deze locatie. Aan de linkerzijde zien we vervolgens de oude Opel Kadett en Lada 1200 staan. Deze plek moet al geruime tijd verlaten zijn, er groeit immers een complete boom door de voorbumper van de Lada.

We verkennen het terrein verder en moeten door de enorme brandnetels heen om het huis te bereiken. Hier vinden we nog allerlei inboedel maar hebben vandalen flink huisgehouden. Of misschien was de oude eigenaar een behoorlijke sloddervos? Overal liggen kleren en allerlei spullen. Soms kom je wel eens locaties tegen met antieke spullen en hele oude documenten, dat is hier niet het geval. Omdat het hier behoorlijk donker is en wij geen statief bij hebben, kunnen we bovendien niet de mooiste foto’s maken.

Voor het huisje staat een compleet getrashede bus waar zelfs verwarmingsbuizen in te vinden zijn. Ik heb geen idee wat hier de bedoeling van is, maar kennelijk wilde de eigenaar een goed verwarmde bus hebben. Of sliep hier iemand tijdens de koudere dagen? In het vervallen schuurtje staat nog een oude tractor, maar verder hebben we het al snel gezien op deze locatie.

Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Urbex: Lost in the woods
Een impressie van Lost in the Woods

Lost in the Woods opgeruimd

Ik kan het niet bevestigen, maar het schijnt volgens sommige urbex-forums dat deze locatie inmiddels volledig is opgeruimd. De auto’s zouden reeds zijn weggehaald. Hiermee zouden de meest fotogenieke objecten van Lost in the Wood zijn weggehaald. We kunnen zeggen dat we deze iconische urbex-locatie nog op tijd hebben gezien. Ben jij er nooit geweest? Wees niet getreurd, want op de oude auto’s na was deze locatie niet heel spectaculair.

Nog meer urbex-locaties bekijken? Vorig jaar bezochten we ook het Krankzinnigenkerkhof in België.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie