Boekentips

Review: Hidden Cities Europa

Parijs, Berlijn, Rome, Londen, Barcelona en Praag. Het zijn een aantal van de populairste bestemmingen binnen Europa voor een stedentrip. Geweldige bestemmingen natuurlijk, maar ook steden waar het behoorlijk druk kan zijn en waar de prijzen een stuk hoger liggen. Ik hou van het maken van stedentrip, maar ik merk dat ik de grotere metropolen steeds meer links laat liggen. Liever ga ik op zoek naar de kleinere steden waar het een stuk minder druk is en waar je alsnog veel kunt ontdekken. Op Reizen & Reistips vind je steeds meer unieke bestemmingen voor een toffe stedentrip. Mocht je op zoek zijn naar meer unieke bestemmingen, dan is het boek Hidden Cities Europa van Henning Aubel een absolute aanrader.

Hidden Cities Europa, Kosmos
In Hidden Cities Europa komen 70 unieke steden aan bod

70 unieke bestemmingen voor een stedentrip

Nu de lente langzaam aanbreekt, beginnen de reiskriebels ook weer te komen. Met goed weer ben je natuurlijk sneller geneigd om een toffe stedentrip te maken. Maar waar ga je heen voor een stedentrip? De bekende bestemmingen of liever weg van de drukte? In het boek Hidden Cities Europa komen 70 steden aan bod waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Stralsund, Speyer, Beaune, Tavira of Turku zijn een aantal voorbeelden die het boek hebben gehaald. Ook iets bekendere bestemmingen zoals Groningen, Maastricht, Antwerpen, Ljubljana en Thessaloniki worden genoemd. De 70 steden hebben allen een eigen karakter en zijn van de gebaande paden. Leuk om op je bucketlist te zetten, maar vooral om te bezoeken.

Hidden Cities Europa, Kosmos
Hidden Cities Europa, Kosmos
Hidden Cities Europa, Kosmos
Bij iedere stad lees je een stukje geschiedenis en over de belangrijkste bezienswaardigheden

Aan alle steden worden slechts enkele bladzijden besteed. Je leest een stukje over de geschiedenis, maar vooral over de belangrijkste bezienswaardigheden. Verder vind je een aantal handige links naar websites van de bestemming en krijg je een indruk van de stad aan de hand van foto’s. Verwacht geen complete reisgids. Hidden Cities Europa dient meer als een inspiratiebron. Uiteindelijk is het natuurlijk leuker om de steden zelf helemaal te ontdekken.

Hidden Cities Europa, Kosmos
Uiteraard vind je op Reizen & Reistips ook voldoende inspiratie

Nog meer unieke bestemmingen

Hidden Cities Europa heeft me verder geïnspireerd om op zoek te gaan naar unieke bestemmingen. Naast de genoemde steden kun je nog een flinke lijst maken met andere steden. Ongetwijfeld zal er in de toekomst nog een tweede deel van dit boek verschijnen. Sinds een aantal jaar zoek ik zelf ook steeds vaker naar interessante steden voor een stedentrip. Tijdens mijn verschillende reizen ontdek ik vaak relatief onbekende steden die uiterst interessant zijn om te bezoeken. Recent bezocht ik bijvoorbeeld Erfurt in Duitsland. De hoofdstad van Thüringen heeft een fantastisch middeleeuws centrum met culturele en bouwkundige hoogtepunten. Duitsland heeft sowieso een aantal fantastische steden die een bezoek waard zijn, vooral in de voormalige DDR. Zittau is ook een historische stad die je perfect kunt combineren met de natuur van het Zittauer Gebirge. Niet ver van deze stad ligt Bautzen, de stad van de torens en het charmant Freiberg. In Tsjechië heb ik Pilsen inmiddels al drie maal bezocht en ook Kutna Hora vind ik een leuke stad. Tallinn heeft ontzettend veel te bieden, voor een zonnige bestemming kan ik Alicante aanraden. En als je in Nederland wil blijven, dan zijn Haarlem of Roermond mooie bestemmingen. Kortom, er zijn nog zoveel steden die het ontdekken waard zijn. Waar gaat jouw volgende stedentrip heen?

Koop het boek

Hidden Cities Europa is verschenen in maart 2023 en is uitgebracht door Uitgeverij Kosmos. Het boek telt 240 pagina’s en heeft een hardcover. De prijs bedraagt €35,-.

Ook op zoek naar inspiratie voor je volgende stedentrip?

Koop het boek
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!