Parque Céspedes

Het centrum van Santiago de Cuba bestaat uit een doolhof van straten rond het Parque Céspedes. Het voormalige Plaza de Armas is het hart van Santiago de Cuba, zowel geografisch als spiritueel. Het plein is omgedoopt tot Parque Céspedes, naar de stichter van de natie. Zijn standbeeld staat in het midden van het plein. Hier ontmoeten mensen elkaar, maken ze een praatje en wordt er feest gevierd. Elk moment van de dag zijn bankjes bezet door mensen. Jong en oud, bewoners en bezoekers. Niemand is hier lang alleen. Je ontkomt niet aan een gesprek of amusement, want het plein dient ook als openluchttheater, waar muziek (live, opgenomen of geïmproviseerd) de hoofdrol speelt. In 1943 werd het plein gerestaureerd en bestaat het uit vier delen, elk met fonteinen en groen, van elkaar gescheiden door lanen.

Plan je reis naar Cuba

  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen op Varadero. Met een tussenstop (of meerdere) kun je ook op Havana of Holguín vliegen. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van 333Travel, ANWB, Djoser, Riksja Travel, Sawadee, Shoestring, Tenzing Travel of Tui.
  • Heb je een huurauto nodig? In Cuba kun je geen auto’s huren bij bekende bedrijven als Sunny Cars, Hertz of Avis. Je kunt wel een auto huren bij bijvoorbeeld Tui Cars.
  • Koop bij bol.com een reisgids van Cuba.

Boek een hotel in Santiago de Cuba

Booking.com