Bucketlist

Op mijn wishlist: Monschau

Zoals iedereen reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar 1 2 3 kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd en je wilt natuurlijk ook ergens voor leven. Naast de verre landen, heb ik ook enkele steden of plekken in de buurt die ik graag zou willen bezoeken en waar wellicht sommigen van jullie nog geeneens hebben gehoord. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar Monschau in Duitsland.

Monschau is gelegen in het Duitse Eifel. Het ligt in een de smalle en diepe vallei van de rivier Roer en ligt op zo’n klein half uur van Maastricht af. Het stadje telt ongeveer 13.000 inwoners en staat bekend om de mooie vakwerkhuisjes. Het straatbeeld van het historisch centrum is in de afgelopen 300 jaar nauwelijks verandert. De vele huisjes met de typische voorgevels domineren dit gedeelte van de stad. Een wandeling door deze stad moet sprookjesachtig zijn. Nog meer historie is te vinden bij de burcht. Deze is ontstaan in de 13e eeuw en uitgebreid en ommuurd in de 15e eeuw. Door de jaren heen is de burcht vervallen en weer opgeknapt. Ook is er nog een Mosterdmolen, glasblazerij en een brouwerijmuseum te vinden in dit stadje. Er zijn leuke winkeltjes, terrasjes en goede restaurants te vinden. En voor de wat actievere mensen, zijn er volop mogelijkheden om wandeltochten of fietstochten te houden.

Wat mij met name aantrekt aan Monschau is het historische centrum met de authentieke huisjes. Net als Quedlinburg, Goslar, Limburg en Schwabisch Hall is dit een typisch Duits stadje met de kenmerkende huizen. Het feit dat het daarnaast ook nog dichtbij gelegen is, maakt dit tot een stadje dat ik graag eens zou willen bezoeken op korte termijn.

Zijn jullie al eens in Monschau geweest? Zo ja, wat zijn jullie ervaringen?

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!

Meer informatie
Booking.com