Westpunt - Curaçao
Blog

3 bestemmingen waar de zon het hele jaar door schijnt

Hoe verknocht we ook zijn aan ons eigen land, toch kunnen we alleen maar beamen dat het wisselvallige weer niet altijd even prettig is. Het is vaak nat en koud. Bovendien is het weer heel onvoorspelbaar. Waar we het ene jaar in maart al zonder jas buiten kunnen lopen, ligt er het andere jaar een dik pak sneeuw. Een vakantie vooruit boeken en hopen op mooi weer? Dat is in ons land dan ook bijna geen doen. Wie dus écht op zoek is naar een zonvakantie, zal naar een andere bestemming moeten vertrekken. Ben jij ook helemaal klaar met het Nederlandse weer en toe aan zon, zee en strand? Dan wordt het hoog tijd om hier werk van te maken.

Op waarschijntdezonwel.nl vonden we drie bestemmingen waar de zon het hele jaar door schijnt. Waar je eigenlijk altijd wel kunt rekenen op mooi weer. Of je nu in juli of december op reis gaat, het is er altijd prima weer. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek deze zonovergoten en populaire bestemmingen.

Westpunt - Curaçao
In mei kun je prima afreizen naar Curaçao

1. Curaçao

Als we spreken van een zonzekere bestemming, dan mag Curaçao zeker niet overgeslagen worden. Dit is het land waar je het hele jaar terecht kunt voor temperaturen tussen de 30 en 32 graden en een gemiddelde van acht uren zon per dag. Het hele jaar door. Wel zijn er maanden waarop er net wat meer regenval is dan anders. Dat klinkt heel heftig, maar in de praktijk valt dit eigenlijk nog best wel mee. Hierbij spreken we van ongeveer 40 tot 50 millimeter per maand.

Waar is het warm in mei? Nou, dan is Curaçao een prima optie. Het weer is namelijk het mooist van februari tot juli. In juli, augustus en september valt er iets meer regen. Maar ook dan is de temperatuur prima te doen en zijn er nog genoeg zonnige momenten.

Top 5 highlights Kaapverdië - Buracona
Het is nooit te heet of te koud op Kaapverdië

2. De eilanden van Kaapverdië

Ook de eilanden van Kaapverdië zijn het hele jaar door populair. De temperatuur zakt nooit lager dan 24 graden. In de winter is het er gemiddeld tussen de 24 en 25 graden en in de zomer een aangename 29 tot 30 graden. Het is er dus nooit te heet of te koud. Bovendien valt er over het algemeen heel weinig regen. Er zijn zelfs maanden dat er helemaal neerslag is. Hierdoor is het dus altijd prettig vertoeven op de eilanden. Houd er wel rekening mee dat het zeker gedurende de wintermaanden nadat de zon ondergaat nog wel eens kan afkoelen. Het is dus goed om dan een vestje of een jas mee te nemen.

Waarheen op vakantie in januari - Canarische Eilanden
Op zoek naar een zonzekere vakantie dicht bij huis? Denk aan de Canarische Eilanden - Bron: Michael Baccin via Unsplash

3. Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn voor ons natuurlijk niet zo ver vliegen. Bovendien zijn ze favoriet bij mensen die willen overwinteren, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen. Toch zijn de Canarische eilanden zeker niet – zoals bovenstaande landen – het hele jaar door zonzeker. Wel is de temperatuur erg aangenaam. Het grote voordeel is bovendien dat op de eilanden de seizoenen zijn omgedraaid. In de zomer is het hier wat koeler en in de winter juist wat warmer dan in de rest van Spanje.