3 van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa
Blog

3 van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa

Er is geen betere manier om Europa te ontdekken dan op fietsvakantie. Fietsen is milieuvriendelijk, gezond en je stapt gemakkelijk af om de bezienswaardigheden te verkennen. En het mooiste is dat Europa een enorm aanbod heeft van fietspaden voor alle soorten fietsers. In dit artikel delen we drie van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa. Van het glooiende Toscane in Italië tot de ruige kustlijn van Schotland, deze routes bieden allemaal unieke ervaringen voor fietsliefhebbers.

Soorten fietsroutes

Voor je op de fiets stapt, kijk je naar wat voor soort fietsroutes er zijn. Houd je bijvoorbeeld meer van een rustige omgeving met veel natuur, of toch meer van een stedelijke omgeving? Bepaal dit voor je aan je fietstocht begint. De drie fietsroutes die wij toelichten in dit artikel zijn fietsroutes met een natuurlijke omgeving.

3 van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa
Fiets door de glooiende heuvels van Toscane - Bron: Luca Micheli via Unsplash

Toscane, Italië

Tijdens een rondreis in Italië maak je ook prachtige fietsroutes. Toscane is beroemd om zijn glooiende heuvels, prachtige mediane stadjes en spectaculaire wijngaarden. Het is een geweldige plek om met de fiets te verkennen, met prachtige routes door het adembenemende landschap van Florence, Siena en San Gimignano. Wijnliefhebbers zullen dol zijn op de Chianti regio, waar je langs de pittoreske wijngaarden fietst en ’s avonds ontspant met een fles lokale wijn.

Via Rhona, Frankrijk en Zwitserland

De Via Rhona is een prachtige fietsroute die je van het Meer van Genève, door de Alpen en uiteindelijk naar de Middellandse Zee brengt. Het pad meandert langs de rivieren de Rhône en Saône en verbindt vele historische steden en monumenten. De route is bijna 900 kilometer lang en biedt genoeg tijd om te genieten van het adembenemende landschap. Van de sneeuw bedekte Alpen tot de wilde Camargue, je staat versteld van de diversiteit van deze route.

De North Coast 500, Schotland

De North Coast 500 route in Schotland is ruig en ongerept. Deze 500 mijl lange route, die begint en eindigt in Inverness, neemt je mee langs enkele van de meest dramatische kustlandschappen van Schotland. Je fietst langs de grillige kustlijn, door de spectaculaire bergen en langs de majestueuze meren. Het is geen gemakkelijke route, maar de beloning is geweldig – een onvergetelijke reis door het Schotse landschap. Welk stuk van deze route je ook kiest, het is een route die je zeker bijblijft.

Dit waren drie van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende tocht door de glooiende heuvels van Toscane, een avontuurlijke route door de Alpen of een ongerepte route langs de ruige kustlijn van Schotland, er is voor elke fietsliefhebber iets. Dus pak je fiets, zorg dat je goed voorbereid bent en ga op avontuur.

3 van de mooiste fietsvakantie-routes in Europa
Waarheen gaat jouw volgende fietsvakantie? - Bron: Sudo via Unsplash