Assen
Blog
Gastartikel

4 tips om een goedkoop hotel in Assen te vinden

Wil je binnenkort een weekendje weg naar Assen? Dan zoek je mogelijk nog een plek om te overnachten. Grote kans dat jij je hiervoor tot het internet richt. Logisch, want hier vind je talloze overnachtingsmogelijkheden in Assen, waaronder hotels. Helaas vragen veel hotels de hoofdprijs voor een overnachting. Gelukkig kun je ook goedkoop overnachten in Assen. Hoe? Wij zetten hier 4 tips op een rijtje om een goedkoop hotel in Assen te vinden.

Assen
Ga jij binnenkort naar Assen? - bron: Denise Jans via Unsplash

1. Boek ruim van tevoren

Sommige mensen plannen een weekendje weg naar Assen al ruim van tevoren. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je nu mogelijk al dat je over een half jaar naar de provinciehoofdstad van Drenthe gaat. Wacht in dat geval niet te lang met het boeken van een hotel Assen. Als je ruim van tevoren boekt, kun je namelijk flink besparen op een hotelovernachting. Een hotel heeft dan immers de zekerheid dat een kamer verhuurd wordt, waardoor zij vaak een lagere prijs aan kunnen bieden voor een overnachting. Reden genoeg om er vroeg bij te zijn met boeken.

2. Zoek naar last minutes

Heb je in een impuls besloten dat je binnenkort een weekendje naar Assen gaat? Dan heb je niets aan de bovenstaande tip. Gelukkig betekent dit niet dat je de hoofdprijs betaalt voor een overnachting in Assen. Hotels willen immers zoveel mogelijk kamers verhuren. Als nog niet alle kamers volgeboekt zijn, proberen zij deze alsnog te verhuren. Daarom bieden ze kamers regelmatig voor een lagere prijs aan. Ga daarom vooral op zoek naar last minutes. Dit kan je namelijk flink wat geld schelen.

3. In het centrum is er veel te beleven

Wie een weekendje weg gaat naar Assen, zoekt waarschijnlijk een hotel in het centrum. Logisch, want het merendeel van de bezienswaardigheden, restaurants en culture instellingen bevindt zich dan op loopafstand. Er zijn voldoende parkeergarages en ook het treinstation grenst aan het centrum. Tevens is er op woensdag en op zaterdag een weekmarkt en worden er in het centrum regelmatig leuke activteiten voor kinderen georganiseerd. Een hotel in de buurt van Assen heb je dus alles lekker dichtbij.

4. Vergelijk hotels met elkaar

Wil je per se in een hotel in het centrum van Assen overnachten? Dan betekent dit niet dat je altijd de hoofdprijs betaalt. Ieder hotel hanteert namelijk andere prijzen voor een overnachting. Daarom raden wij jou aan hotels in Assen te vergelijken. Je kunt de website van verschillende hotels in Assen bezoeken, maar het is makkelijker om hier een vergelijkingssite voor te gebruiken. Op zo’n site zie je in een oogopslag in welke hotels in Assen je kunt overnachten. Doordat de prijs per nacht hier bij staat, is het makkelijk om een goedkoop hotel in Assen te vinden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.