5 voordelen van een vakantie op een luxe vakantiepark in eigen land
Blog

5 voordelen van een vakantie op een luxe vakantiepark in eigen land

Sinds de coronacrisis kiezen we steeds vaker voor een vakantie in eigen land. Dat is helemaal niet zo gek, want Nederland is hartstikke mooi. Verspreid over ons land vind je talloze mooie accommodaties en vakantieparken voor een verdiende vakantie. Daarbij is het fijn dat je niet ver hoeft te rijden voor een ontspannen weekje weg.

Om je helemaal in de watten te laten leggen, is het aan te raden om een vakantie op een luxe vakantiepark in eigen land te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een tripje naar een vakantiepark Achterhoek of Twente. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zo’n vakantie.

5 voordelen van een vakantie op een luxe vakantiepark in eigen land
Boek eens een vakantie in in luxe vakantiepark in eigen land - Bron: Wynand van Poortvliet via Unsplash

1. Geniet van een luxe verblijf in een moderne accommodatie

Een van de grootste voordelen van een vakantie op een luxe vakantiepark is natuurlijk dat je vakantie kunt vieren in een stijlvol en modern verblijf dat van alle gemakken voorzien is. Je hoeft niet bang te zijn dat het interieur gedateerd is of dat de meubels niet comfortabel zijn. Dat zijn namelijk dé onderdelen waarop gelet wordt bij een luxe vakantiepark en bij het inrichten van de huisjes op zo’n park.

Dit soort huisjes zijn vaak ruim opgezet, hebben een moderne inrichting met mooie kleuren en beschikken over een eigen tuin met terras. Ook zijn er ruime slaapkamers aanwezig, vind je in de keuken allerlei handige apparatuur en heb je een of twee badkamers, vaak zelfs met een sauna of bubbelbad. Op die manier voel je je thuis terwijl je echt even weg bent.

2. Ontspanning en entertainment is aanwezig

Wat prettig is, is dat je bij een luxe vakantiepark eigenlijk altijd kunt rekenen op diverse extraatjes. Zoals we hierboven al schreven, beschikken veel luxe vakantiewoningen op dit soort parken over een sauna, een jacuzzi of hot tub of een ander fijn extraatje. Wanneer dat niet aanwezig is, dan is er vaak wel een algemene wellness te vinden zoals een zwembad, een beautysalon en een sauna.

Dat betekent dat je je geen moment hoeft te vervelen én dat je tegelijkertijd volledig tot rust komt en weer opgeladen naar huis kunt gaan. Het is afhankelijk van het vakantiepark hoeveel entertainment er voor kinderen aanwezig is, maar als je hier actief naar op zoek gaat zul je dat zeker vinden. Op die manier is het écht vakantie voor jong en oud.

3. Reken op een uitstekende klantenservice

Natuurlijk mag je bij een luxe vakantiepark ook de nodige klantenservice en vriendelijkheid verwachten. Dat begint al op het moment dat je een boeking maakt. Boek je bijvoorbeeld bij een vakantiepark Twente of in de Achterhoek dan ontvang je vooraf, naast de nodige verplichte verblijfsgegevens, vaak al een mail met informatie over de omgeving. Daarmee kun je je vast voorbereiden op wat je allemaal wil doen en zien tijdens de vakantie.

Bij het inchecken op je vakantieadres gaat deze klantvriendelijkheid verder. Je wordt ontvangen met een warm welkom waarbij gemak voorop staat. Het personeel zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je een fijn verblijf op het vakantiepark hebt. Natuurlijk is dat bij de meeste vakantieparken zo, maar bij een luxe vakantiepark ligt hier nog net wat meer nadruk op.

4. Heerlijk vakantie vieren in alle privacy en rust

Hoewel Nederland over heel wat vakantieparken beschikt, is er echt een groot verschil te ontdekken in rust en privacy. Op een luxe vakantiepark heb je eigenlijk altijd de garantie dat je volop kunt genieten van je eigen stukje grond waar je ongestoord kunt genieten van de zon en de omgeving. Bij minder luxe parken staan de huisjes vaak iets dichter op elkaar.

Daarbij is het op vakantieparken waar luxe centraal staat ook vaak iets rustiger, waardoor je er beter kunt ontspannen. Je hebt meestal geen last van lawaai van anderen of omgevingsgeluiden. En is er toch iets dat je als vervelend ervaart? Dan wandel je zo naar de receptie voor hulp.

5. Luxe vakantieparken vrijwel altijd in de buurt van de natuur

Hoewel we nog veel meer voordelen op kunnen noemen van een vakantie op een luxe vakantiepark is het in ieder geval nog goed om te weten dat veel van dit soort parken zich in een natuurrijke omgeving bevinden. Dat betekent dus een vakantie in het bos, in de duinen of aan zee! Ga je voor een vakantiepark Achterhoek of vakantiepark Twente dan bevind je je tussen de bossen, vennen en weilanden.

Vanaf je luxe vakantiewoning sta je dus zo in het groen! Neem je wandelschoenen mee of ga voor een avontuurlijke tocht op je mountainbike of wielrenfiets. De kans is groot dat er in het huisje tips en routes voor je klaarliggen die je kunt gebruiken tijdens je vakantie. Kortom: er zijn maar weinig redenen om niet voor een vakantie op een luxe vakantiepark in eigen land te gaan!