5x actieve vakanties - Mount Everest - Himalaya
Blog
Gastartikel

5x actieve vakanties

Zon, zee en strand: dit klinkt voor veel mensen als de ideale vakantie. Zelf ben je echter juist iemand die liever de spanning en adrenaline opzoekt. Je vindt het leuk om te relaxen, maar houdt er ook van om op avontuur te gaan tijdens je vakantie. Wil je daarom voor de verandering dit jaar eens een actieve vakantie boeken? Dan hebben wij hieronder een aantal tips voor jou. Zo ontdek je meerdere actieve activiteiten die je op je vakantie zou kunnen doen.

5x actieve vakanties - Bourgogne - Frankrijk
Ga op fietsvakantie in de Franse Bourgogne - bron: pxhere.com

Fietsvakantie

Waar: Bourgogne, Frankrijk

Je zou bijvoorbeeld een fietsvakantie in Frankrijk kunnen boeken. Zo kun je fietsend genieten van de prachtige Bourgondische landschappen terwijl je een heerlijk briesje door je haren voelt gaan. Het fijne aan de wegen van Bourgogne is dat het er erg rustig is en de wegen vlak zijn. Ook zou je tijdens je fietsvakantie in Bourgogne bijvoorbeeld een bezoekje kunnen brengen aan Dijon. Dit is een Bourgondisch dorpje met erg veel historie uit verschillende tijdperken. Daarnaast kun je tijdens je fietsvakantie langs de wijngaarden gaan om verschillende wijnen te proeven en lekker te gaan eten. Kortom: een fietsvakantie in Bourgogne is een echte aanrader!

Raften

Waar: Ardennen, België – Luxemburg – Frankrijk

Voor een actieve vakantie hoef je niet perse ver te reizen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een vakantie naar de Ardennen te boeken. Dit is een bekend gebergte dat aan België, Luxemburg én Frankrijk grenst. Je kunt hier genieten van de mooie natuur, waarbij er ook genoeg te beleven valt. Zo kun je de avontuur opzoeken door te gaan raften in de Ardennen. Bij rafting zit je met een groep op een rubberen boot en zoek je de snelste stromingen van de rivier op. Je ervaart hierbij geheid een adrenalinekick door de snelheid die bij het raften komt kijken. Naast raften kun je ervoor kiezen om in de Ardennen te gaan kanovaren, mountainbiken, wandelen, klimmen of abseilen.

5x actieve vakanties - Mount Everest - Himalaya
Het beklimmen van de Mount Everest staat bij velen op de bucketlist - bron: pxhere.com

Bergbeklimmen

Waar: Mount Everest, Himalaya

Dit is voor sommigen wellicht één van hun bucketlist goals: het beklimmen van de Mount Everest. Het is de hoogste berg ter wereld en je kijkt hier je ogen uit vanwege de prachtige omgeving. Zorg dat je goed voorbereid bent, mocht je de Mount Everest willen beklimmen. Zowel door de spullen die je meeneemt als het opbouwen van je conditie om de berg te kunnen beklimmen. Wanneer je het toch te eng vindt om te klimmen, is dat helemaal niet erg. In dat geval kun je er namelijk voor kiezen om gewoon een wandeling door de Himalaya te maken en het mooie gebied te ontdekken.

5x actieve vakanties - Trolltunga - Noorwegen
Trolltunga is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Noorwegen - bron: pxhere.com

Hiking

Waar: Trolltunga, Noorwegen

Voor de meest indrukwekkende natuurgebieden is Noorwegen echt het bezoeken waard. Dit land heeft veel gebieden die onvoorstelbaar mooi zijn. Je zou daarom een vakantie naar Noorwegen kunnen boeken, waarbij je bijvoorbeeld gaat hiken in Trolltunga. Dit is één van de meest bijzondere kliffen in Noorwegen. Trolltunga bevindt zich bij het Ringedalsmeer. Om tot deze klif te komen, moet je wel eerst een flink stuk wandelen. Denk er daarom aan om stevige schoenen aan te trekken tijdens de hiking. Wanneer je eenmaal bij de klif aankomt, is het de wandeling ook helemaal waard.

5x actieve vakanties - Tirol - Oostenrijk
Tirol, de populairste bestemming voor een wintersportvakantie - bron: pxhere.com

Wintersport

Waar: Tirol, Oostenrijk

Voor een actieve vakantie kun je natuurlijk ook een wintersportvakantie boeken. Eén van de populairste bestemmingen voor wintersport is het gebied Tirol in Oostenrijk. Zo zou je hier kunnen skiën of snowboarden en de dag afsluiten door lekker te après-skiën. Ook kun je gaan langlaufen, rodelen of sneeuwschoenwandelen. Wanneer je geen fan bent van wintersporten, is dat in Tirol geen probleem! Ook in de zomer kun je hier namelijk veel sportieve activiteiten doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan wielrennen of wandelen terwijl je geniet van de mooie natuurgebieden en wateren van Tirol.

Reisverzekering afsluiten

Ben jij van plan om één van deze vakanties te boeken? Denk er dan aan om een reisverzekering af te sluiten. Door dit te doen, ben je namelijk verzekerd bij het verliezen van je bagage of wanneer er sprake is van schade of diefstal.

Vind je het lastig om de juiste reisverzekering af te sluiten? Kijk dan op www.reisverzekering.nl waar je verschillende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je goed bent verzekerd tijdens je vakantie!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.