5x musthaves voor kamperen op een festivalcamping
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

5x musthaves voor kamperen op een festivalcamping

Ga jij binnenkort naar een festival? Wanneer je nog geen complete uitrusting hebt, is het slim om alvast te bekijken welke items je nodig hebt. Van glow-in-the-dark scheerlijnen tot pop-up tenten: deze vijf ultieme musthaves mag je beslist niet vergeten.

5x musthaves voor kamperen op een festivalcamping
Wij delen de vijf absolute musthaves voor kamperen op een festivalcamping - bron: Krists Luhaers via Unsplash

Gezonde snacks

Bij een festival horen natuurlijk lekkere snacks. Ben je van plan om duurzaam te eten? Dan is het slim om niet te veel mee te nemen en te eten volgens de Schijf van Vijf. Het is daarnaast goed om vooral te kiezen voor groenten, vleesvervangers en mager vlees, zodat je gezond eten eindeloos kunt variëren. Neem ook een koelbox mee zodat je toch gezond kan eten. Drink minder alcohol, frisdrank en vruchtensappen; het is beter om voor kraanwater, thee en koffie te gaan.

Glow-in-the-dark scheerlijnen

Met lichtgevende scheerlijnen struikel je nooit meer over scheerlijnen. Bovendien kun je jouw tent gemakkelijk afspannen aan de grond. Kies voor lange glow-in-the-dark scheerlijnen, want deze zijn in het donker extra goed te zien. Zo kun je zorgeloos genieten en kom je het festival door zonder blauwe plekken. Daarnaast laden de scheerlijnen zich op met twee tot drie uur zonlicht, dus je hoeft zelfs geen elektriciteit te gebruiken.

Luchtmatras

Wil je goed uitgerust zijn? Met een comfortabel luchtmatras kun je heerlijk ontspannen aan de dag beginnen. Als je ze goed laat leeglopen, kun je ze eenvoudig opbergen in een rugtas. Natuurlijk kun je de luchtbedden zelf oppompen, al zou je kunnen overwegen om een pomp aan te schaffen. Het luchtbed is binnen een mum van tijd opgeblazen, waardoor je meer tijd over hebt om van het feest te genieten!

Pop-up tenten

Allereerst zijn pop up tenten onmisbaar op de camping. Deze lichtgewicht tent kun je binnen een paar minuten opzetten, zodat je snel naar de optredens kunt gaan. Verder blijf je in de tent heerlijk droog, zelfs als het regent. Zorg er wel voor dat het grondzeil niet onder de tent uitsteekt, want zo kan er geen water naar binnen sijpelen.

Tentharingen

Wanneer je kampeert op een festival, is het belangrijk dat de tent stevig vaststaat in de grond. Met sterke tentharingen kun je de tent verankeren of vastzetten. Dit is erg belangrijk, want een niet verankerde tent kan door de wind makkelijk wegwaaien. Om de tent vast te leggen kun je bijvoorbeeld aluminium haringen aanschaffen. Hoewel deze haringen licht zijn, is het slim om een hamer te gebruiken zodat je ze snel de grond in kunt krijgen.

Met de bovenstaande tips ben je helemaal klaar voor de festivalcamping!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.