Mago Youth Polytechnic School

De meeste mensen die Kenia bezoeken zien natuurlijk de mooiste trekpleisters van het land zoals de safariparken en de witte stranden. Wie naar de regio Kisumu trekt, zal landschappen zien waar koffiebonen en theeblaadjes geteeld worden en waar het Victoriameer gelegen is. Dit gebied is prachtig, maar kent ook een triest verhaal. Er heerst hier namelijk veel armoede, criminaliteit en prostitutie. het inkomen in deze regio is laag en veel mensen zijn besmet met aids of malaria. Het is daarom noodzakelijk dat de lokale bevolking een vak leren, maar de meesten kunnen vanwege het kostenplaatje na de basisschool niet naar de middelbare school gaan. Het onderwijs op de lagere school is nog gratis, maar voor een vervolgopleiding moet betaald worden. Dit is niet te betalen voor kinderen die hun ouders zijn verloren door aids of malaria. Of wat te denken van ouders die niet genoeg verdienen om dagelijks eten op hun bord te hebben?

Vanwege deze problemen is er in Mago een scholenproject opgestart waarbij kinderen uit de regio wel een toekomst krijgen, het Mago Youth Polytechnic School project. Door middel van donaties aan basis- en middelbare scholen krijgen veel kinderen wel de mogelijkheid om met minimale middelen onderwijs te volgen. Zo krijgen de kinderen die na de basisschool geen vervolgopleiding kunnen volgen, toch de kans om een vak te leren. De kinderen krijgen ook voorlichting over HIV en aids om verdere verspreiding tegen te gaan.

De school geeft verschillende opleidingen zoals autotechniek, metselen, kapster en/of kleding maken, landbouw en er is een ruimte waar kinderen computerlessen kunnen volgen. Er is ook een hotelschool, waarbij de studenten werken in het Mago Guesthouse.

Op de school zitten ongeveer 150 studenten. De opleiding duurt 2 jaar alvorens ze staatsexamen kunnen doen.

Plan je reis naar Kenia

Boek een hotel in Mago

Booking.com