Kilimanjaro National Park - Tanzania
Kilimanjaro National Park Tanzania

Reistips voor Kilimanjaro National Park

Met een hoogte van 5895 meter is het vulkanisch massief van de Kilimanjaro het hoogste punt van Afrika. Niet voor niets staat het bekend als het ‘dak’ van Afrika. De berg is gelegen in het Kilimanjaro National Park, een populair park net buiten de stad Moshi. Het nationale park en het woudreservaat beslaan het bovenste gedeelte van de Kilimanjaro tegen de grens met Kenia. Hier kunnen bezoekers fraaie wandelroutes lopen. Er zijn zeven beginroutes, waarvan er drie naar de top van de Kilimanjaro gaan. In het park leven vele bedreigde diersoorten en onder anderen olifanten, apen en vele vogelsoorten. Op de berghellingen worden koffie, maïs en bananen verbouwd.

In 1910 werd de Kilimanjaro en de omliggende bossen door het Duitse koloniala bewind uitgeroepen tot wildpark. In 1921 werd het een natuurlijk en pas in 1977 werd het geopend voor het publiek. Het park werd in 1987 uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Plan je reis naar Tanzania

  • TUI biedt vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanzania aan. Je landt in dit geval op Zanzibar. Met KLM en Kenya Airways kun je via een tussenstop ook vliegen op Dar es Salaam of Kilimanjaro. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Kilimanjaro National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit