Tsunami Photo Museum

Op 26 december 2004 vond een zware zeebeving plaats in de Indische Oceaan. Een enorme vloedgolf was hiervan het gevolg die in verschillende de richtingen over de Indische Oceaan verplaatste. Verschillende landen werden getroffen met 230.000 doden als gevolg. Het is één van de ergste natuurrampen uit de recente geschiedenis.

Één van de landen die die ernstig werd getroffen door deze catastrofe was Sri Lanka. Meer dan 35.000 mensen overleden, duizenden mensen waren gewond en meer dan 14.000 mensen waren vermist. Vele mensen die aan de kust woonden  raakten alles kwijt wanneer ze nog in leven waren.

Het is onmogelijk om de verhalen te vertellen, want er zijn zoveel verhalen te vertellen. Om toch enkele verhalen te vertellen is nabij Hikkaduwa een museum ingericht. Hier museum is niet alleen over de tsunami zelf, maar ook over de jaren na de ramp. Het opbouwen van het land en van het leven van vele mensen.

Het Tsunami Photo Museum heeft meer een persoonlijke touch en brengt alle verschillende verhalen bij elkaar. Niet alleen van de slachtoffers, maar ook van mensen die kwamen helpen. Het is immers belangrijk dat de volgende generaties de verhalen ook kennen.

In april 2007 opende het museum en het telt ongeveer 900 foto’s. Deze unieke foto’s zijn gedoneerd aan het museum en vertellen het verhaal. En wanneer je alle foto’s afloopt, merk je pas hoe ernstig deze ramp was voor Sri Lanka. Het is een hele indrukwekkende ervaring.

Plan je reis naar Sri Lanka

Boek een hotel in Hikkaduwa

Booking.com