Kandy - Sri Lanka
Kandy Sri Lanka

Reistips voor Kandy

In de Kandyvallei ligt tussen de theeplantages de heilige stad Kandy. Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka, maar Kandy is met de rijke geschiedenis en de levende monumenten absoluut de culturele hoofdstad van het land. Wie iets meer over de geschiedenis en de cultuur van Sri Lanka wil weten, moet beslist een bezoek brengen aan Kandy.

Oorspronkelijk was Kandy een boeddhistische heilige stad en heette het Senkadagala, vernoemd naar de kluizenaar Senkada. Voordat de stad in Britse handen viel, was het koninklijk paleis van 1592 tot 1815 de plaats van waaruit het land bestuurd werd. Koning Vikramabahu  III van Gampola liet het paleis bouwen. Het staat midden op een eiland, omgeven door het meer van Mahaweli, wat de langste rivier van Sri Lanka is. Diezelfde koning heeft ook de witstenen balustrade ontworpen.

Het bekendste monument van de stad is de heilige pelgrimsbestemming de Tempel van de Tand. Hier zou een stuk tand van Boeddha worden bewaard. Volgens de legende werd de tand hierheen gesmokkeld in de haardos van de prinses, nadat ze was gered uit de vlammen van de lijkverbranding. De tand zou sinds de 4e eeuw na Christus in Sri Lanka zijn, maar was in 1283 kort in India. De relikwie symboliseert een traditie waarbij het koningshuis betrokken was, omdat de beschermer van de tand beschouwd werd als een geschikt persoon om het land te besturen. De Tempel van de Tand en het koninklijke paleis zijn derhalve  verbonden met elkaar. In juli en augustus vindt in Kandy het jaarlijkse Kandy Esala Perahere plaats. Dit is Sri Lanka’s belangrijkste festival. Het duurt tien dagen, met als hoogtepunt een processie van trommelaars, dansers en olifanten die een replica van de heilige tand dragen.

Neem ook de tijd om de botanische tuinen van Paradeniya te bezoeken, die uit de 14e eeuw stammen en ook werden aangelegd door koning Vikramabahu  III.

In 1988 werd Kandy door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Kandy

Booking.com

Boek vooraf een activiteit