Egypte - Piramides
Blog
Gastartikel

Beste manieren om je tijd in Egypte door te brengen

Egypte is een land met een rijke geschiedenis en unieke bezienswaardigheden. Met zijn oude piramides en tempels kun je meer te weten komen over het verleden terwijl je geniet van de schoonheid van deze architectonische wonderen. De geschiedenis van Egypte is interessant en de bezienswaardigheden zijn prachtig. De monumenten van het land bestaan ​​al duizenden jaren. Dit maakt het een ideale bestemming voor een last minute Egypte reis om meer te weten te komen over verschillende periodes in de Egyptische geschiedenis.

Egypte - Piramides
Breng een bezoek aan de piramides van Gizeh - Bron: Spencer Davis via Unsplash

Bezoek de piramides

De piramides van Gizeh zijn de beroemdste in Egypte en zeker een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Ze zijn meer dan 4.000 jaar geleden gebouwd tijdens de periode van het Oude Koninkrijk. Ze werden oorspronkelijk gebouwd als koninklijke graven voor drie farao’s genaamd Khufu, Khafre en Menkaure. Je kunt deze piramides vanuit heel Caïro zien, maar het is het beste om ze vroeg in je reis te bezoeken, zodat je geen problemen hebt om andere plaatsen op je lijst te bereiken.

Bezoek de oude faraonische hoofdstad Memphis

Memphis is een stad in de Nijldelta. Het was ooit de hoofdstad van Egypte tijdens het Oude Rijk, en het bevat veel monumenten uit die periode, waaronder piramides en graven. Het is ook beroemd om zijn necropolis, een van de grootste in Egypte. De beste manier om er te komen is met de trein. Je begint je reis in Caïro, waar je aan boord gaat van een trein die je door woestijnlandschappen voert voordat je na ongeveer twee uur reistijd de goed bewaarde ruïnes van Memphis bereikt. Het gebied is in de loop van de tijd geërodeerd als gevolg van stijgende waterstanden en erosie veroorzaakt door verschillende historische gebeurtenissen zoals aardbevingen en oorlogen. Dit betekent dat je een aantal spectaculair bewaard gebleven tempels kunt zien.

Egypte - Khan-al-Khalili
De overdekte markt in Cairo, Khan el-Khalil - Bron: Mariam Soliman via Unsplash

Ga winkelen in de Khan el-Khalili-bazaar

Khan el-Khalili bazaar is een overdekte markt in Caïro, Egypte. Het is een doolhof van smalle straatjes en steegjes die al meer dan 700 jaar bestaan. Je zult er veel dingen vinden om te kopen, waaronder souvenirs of geschenken, traditionele kleding, verschillende soorten voedsel en zelfs spullen voor je huis.

Vaar langs de rivier de Nijl

De Nijl is de langste rivier ter wereld en stroomt door Egypte en Soedan. De rivier ontspringt in Ethiopië en stroomt noordwaarts door Oeganda, Kenia, Tanzania en Zuid-Soedan voordat hij bij Aswan Egypte bereikt. Van daaruit reist het westwaarts naar Caïro voordat het weer zuidwaarts gaat tot het bij Alexandrië de Middellandse Zee ontmoet. De Nijl was een belangrijke waterbron voor de oude Egyptische beschaving en ook een bron van handelsroutes die goederen van plaatsen als Nubië naar Egypte brachten.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.