Domažlice

Het gebied Chodsko is ‘land van de Choden’. Dit is een oude Slavische volksstam die zich in dit gebied had gevestigd. Hun voornaamste taak was het bewaken van de grens met Duitsland. De hoofdstad van het gebied Chodsko is Domažlice, een stad met ruim 11.000 inwoners. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot de tiende eeuw. Koning Ottokar II van Bohemen gaf het bevel om de stad te fortificeren tegen mogelijke aanvallen uit Beieren. Dit mocht echter niet baten, want in de 14e eeuw viel de stad toch in Beierse handen. In de loop der eeuwen is Domažlice ook in handen geweest van de Duitsers, Hussieten en de Oostenrijkers.

De cultuur van de Choden is nog altijd te terug te vinden in en rondom Domažlice. Dit is te zien en te horen het dialect en de klederdracht. Met een beetje geluk is er een dorpsfeest en wordt er volksmuziek gespeeld. Jaarlijks is er een feest in augustus die duizenden bezoekers naar de stad trekt. In de voormalige burcht Chodsko is nu een museum te vinden over de Choden.

Maar Domažlice heeft een schitterend marktplein. Aan dit langgerekte plein staan veel kleurrijke huizen met zuilenbogen, een toren en twee stadspoorten. Vanwege deze historische architectuur staat Domažlice geheel onder monumentenzorg. Wie in de buurt is van deze stad moet absoluut enkele uurtjes besteden aan dit stadje.

Wat kun je hier zien en doen?

Bezienswaardigheden en must-do's in Domažlice

Boek een hotel in Domažlice

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Domažlice via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Interessante artikelen voor deze stad

Ook in Tsjechië

Bekijk ook deze steden en plekken in Tsjechië