Cahuita

Cahuita is een indianenwoord voor mahoniekaap. Zo is de kleurrijkste dorp van Costa Rica genoemd. Het dorpje is gelegen tussen de zee en een berg. Het dorp is karaktervol, dankzij zijn Afro-Caribische inwoners. Grotendeels bestaat de bevolking uit afstammelingen van Jamaicanen die aan het einde van de 19e eeuw naar Costa Rica kwamen om te helpen bij de aanleg van de spoorlijnen voor de bananenplantages.  Zij wonen hier in kleurige houten huizen waarvan sommige op houten palen boven de zanderige wegen staan. De lokale bevolking spreekt een soort van Engels met een zangerig accent. De keuken is kruidig en heeft veel Jamaicaanse invloeden. Het langzame ritme van Cahuita trekt veel reiziger aan die mee willen gaan in de relaxte cultuur. Ten noorden van het dorp ligt het zwarte zand van het palmomzoomde Playa Negra. Niet ver van Cahuita af is het Parque Nacional Cahuita gelegen. Dit werd in 1970 gesticht ter bescherming van moerassen, mangrovebossen en tropische regenwouden. Hier zijn gordeldieren, agoeti’s, miereneters, toekans en ara’s te observeren.

Doen en zien

Doen in Cahuita

Overnachten in Cahuita

Op een afstand van 2,5 kilometer van het centrum van Cahuita ligt de accommodatie Cabinas Algebra. Misschien is het een stukje lopen naar het centrum, maar bij deze accommodatie heb je een prachtige tuin waar je heel wat dieren kunt spotten. Sta ’s ochtends vroeg op om allerlei soorten vogels te zien. De eigenaren zijn uiterst gastvrij en helpen je graag. De kamers ogen wat simpel en verouderd, maar zijn ruim en voorzien van een eigen douche.

Eten in Cahuita

Dompel jezelf onder in het sfeertje van Cahuita. De relaxte cultuur vind je onder meer terug in de Reggae Bar, waar je heerlijk exotisch eten kunt nuttigen terwijl Bob Marley uit de luidsprekers galmt.

Doen en zien in Cahuita

Boek een hotel in Cahuita

Booking.com

Boek vooraf een activiteit