Cartago

Cartago is een echte zakenstad in het Centrale Hoogvlakte van Costa Rica. De stad wordt omringd door bergen en heeft daarom ook de nodige rust te bieden. Niet voor niets werd op enkele kilometers buiten het centrum gekozen voor een kliniek voor TBC-patiënten. Deze schone lucht en de oase van rust zou de patiënten goed doen.

De stad werd in 1563 gesticht door de Spaanse gouverneur Juan Vasquez de Coronado.  Driehonderd jaar lang was Cartago de eerste hoofdstad van het land. Die status verloor het toen de Volcán Irazu vrijwel de gehele stad verwoestte na een vulkaanuitbarsting in 1723. De eeuwen erop werd de stad ook nog getroffen door twee heftige aardbevingen. Alleen de Basilica de Nuestra Senora de Los Angeles staat uit deze tijd nog overeind. Deze kathedraal is een pelgrimsoord. Ieder jaar in augustus komen pelgrims uit het gehele land hierheen om te bidden.

Doen en zien

Doen in Cartago

Overnachten in Cartago

Wij hebben in het nabij gelegen Paraíso overnacht bij Paraíso Orocay Lodge. Dit hotel is prachtig gelegen aan de Orosí-vallei en biedt een schitterend uitzicht. Iedere kamer is voorzien van een balkon met uitzicht op de vallei. Bij de ingang heb je zicht op de nabij gelegen Volcán Turrialba. Het ontbijt in het hotel vonden wij iets minder, want deze was erg karig. Wellicht hebben ze dit inmiddels aangepast.

Omgeving van Cartogo

Vanuit Cartago kun je meerdere dagtrips doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de actieve Volcán Turrialba of het Parque Nacional Tapanti Macizo de la Muerto. In dit nationaal park leven behoorlijk wat dieren en kun je watervallen zien. Een prachtig gebied om te wandelen. Wees echter voorbereid op regen want jaarlijks valt er 8000 millimeter regen.

Boek een hotel in Cartago

Booking.com