Drake Bay

Drake Bay is gelegen aan de noordzijde van het schiereiland Osa. Hoewel het redelijk geïsoleerd ligt, weten veel toeristen deze bestemming te bereiken en er is ook veel te doen. De kilometerslange kuststrook is de moeite waard, je kunt er zwemmen, sportvissen en vogels spotten. De omliggende flora en fauna is indrukwekkend. De meeste toeristen komen echter hierheen om het Parque Nacional Corcovado te bezoeken. Dit park wordt gezien als dé parel van de Costa Ricaanse nationale parken. Hier leven vele bedreigde diersoorten.

Drake Bay is vernoemd naar Sir Francis Drake, die in de 16e eeuw tijdens zijn wereldreis hier belandde.

Doen in Drake Bay

Eten in Drake Bay

Verwacht geen verfijnde restaurants in Drake Bay. De meeste restaurants bevinden zich in de buitenlucht en serveren typisch Costa Ricaanse gerechten tegen €15 per bord. Helaas kunnen wij het restaurant dat we bezochten niet meer achterhalen.

Overnachten in Drake Bay

Ondanks dat deze bestemming redelijk afgelegen ligt, zijn er volop accommodaties te vinden in verschillende prijsklassen. Basic cabins, eco-lodges en luxe resorts of zelfs kamperen behoren tot de mogelijkheden. De goedkopere opties zijn voornamelijk gelegen in het centrum waar de restaurants en supermarkten zijn. De luxere hotels liggen buiten het centrum of zijn enkele bereikbaar per boot. Wij hebben overnacht bij Cabinas Manolo Drake Bay, een redelijk eenvoudige accommodatie.

Wat te doen in de omgeving?

Voor diegenen die wilde dieren willen zien, moet zeker naar het Parque Nacional Corcovado gaan. Dit is één van de weinige plekken in Costa Rica waar je inheemse apensoorten kunt spotten en het is ook het leefgebied van het grootste landzoogdier van Midden-Amerika: de tapir. Parque Nacional Corcovado kun je bezoeken tijdens een dagtrip, maar je kunt ook er ook een meerdaagse tour boeken.

Hoe kom je er?

Drake Bay is niet makkelijk te bereiken. Er zijn verschillende manieren om hier te komen. Je kunt met de auto rijden, maar dit wordt sterk afgeraden omdat in bepaalde periodes per jaar de wegen erg slecht zijn. Je kunt er met het vliegtuig komen, maar dit is de duurste optie. Het beste kun je vanuit Sierpe de boottaxi nemen. Vanuit Sierpe varen boottaxi’s twee maal per dag (11.30 en 15.30) naar Drake Bay. Je kunt je auto achterlaten op beveiligde parkeerplaatsen in Sierpe. De boottocht duurt ongeveer een uur .

Boek een hotel in Drake Bay

Booking.com