La Fortuna

De Volcán Arenal domineert dit landbouwplaatsje, dat tevens het toeristische centrum van de streek is. De officiële naam van deze stad is eigenlijk La Fortuna de San Carlos. Dit plaatsje is aangelegd rond een met groen ingerichte plaza met een beeld van een uitbarstende vulkaan. Aan de centrale plein staat een moderne kerk met een grote klokkentoren. Deze klokkentoren steekt af tegen de Volcán Arenal op de achtergrond. In La Fortuna zijn enorme veel restaurant en hotels te vinden voor de avontuurlijke ingestelde toeristen. In deze regio kunnen toeristen paardrijden, grotten verkennen, vissen, fietsen en wildwatervaren. Er zijn ook veel hotels die openlucht thermen hebben. Hier kun je een warme duik nemen. Let echter wel op dat je niet onder het klaterende water gaat staan. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand ernstig gewond raakt.

Doen en zien

Doen in La Fortuna

Overnachten in La Fortuna

Wie hier gaat overnachten wil natuurlijk ook uitzicht hebben op de fabuleuze Volcán Arenal toch? Er zijn voldoende hotels te vinden met zicht op de vulkaan. Op booking.com vind je meerdere accommodaties. in 2007 verbleven we in het nabij gelegen La Palma bij Miradas Arenal Hotel & Hotsprings. In 2014 verbleef in in het Parque Nacional Volcán Arenal bij het Arenal Observatory Lodge & Spa.

Omgeving van La Fortuna

Er is genoeg te doen in de omgeving van La Fortuna. Naast de waterval en de vulkaan kun je meerdere activiteiten boeken zoals canopy, rafting, kajakken, fietsen, wildlife spotten en wandelen in het regenwoud of over de hangbruggen.

Boek een hotel in La Fortuna

Booking.com

Boek vooraf een activiteit