Tortuguero

Gelegen tussen de grenzen van het Parque Nacional Tortuguero, ligt het kleine dorpje Tortuguero zelf met haar Afro-Caribische roots. Het dorpje geniet bekendheid vanwege de zeeschildpadden die hier hun eieren komen leggen. Vandaar de naam Tortuguero, wat ‘schildpadden plaats’ betekent. Hordes toeristen komen hier naartoe om dit spektakel te zien. De beste tijd voor het spotten van de schildpadden is van juli tot augustus, maar ook de maanden erna heb je nog kans om de schildpadden te zien. Maar buiten het seizoen om, wordt Tortuguero regelmatig bezocht door toeristen.

Tochten op het Canal de Tortuguero en wandelingen door het Parque Nacional Tortuguero worden aangeboden door lokale gidsen. Hier kunnen vele dieren worden gespot zoals otters, kaaimannen, brulapen, slingerapen, kapucijnapen, miereneters, slangen en vele vogels. Ook zijn lamantijnen gespot in de meren en kustgebieden. Deze bedreigde dierensoort laat zich echter zelden zien en de kans dat je er één ziet is nihil. Om hier te geraken, moet je via de boot of per lucht komen. Het beste kan een boot worden genomen, welke vanaf La Pavona vertrekken. Ga goed na welke tijden de boten vertrekken. In 2014 vertrokken de boten drie maal per dag; 06:00, 11.30 en 15.00. Een boottocht kost per persoon 2 Dollar en het duurt ruim een uur alvorens je Tortuguero bereikt.

Doen en zien

Doen in Tortuguero

Overnachten in Tortuguero

In Tortuguero vind je lodges, hotels, guesthouses, homestays en B&B’s. De prijzen van de accommodaties variëren, maar er zijn voor voldoende opties voor backpackers die niet al te veel willen uitgeven. Wij kozen voor een verblijf in Hotel Icaco, een plek waar je met meerdere backpackers zit. De kamers zijn redelijk klein, er zijn geen ramen waardoor je de luidruchtige mensen ’s avonds hoort, maar je hebt wel een eigen badkamer en het ontbijt is simpel en smakelijk.

Eten in Tortuguero

Je kunt in Tortuguero genoeg kleine eettentjes vinden. Let wel op de prijzen, want deze kunnen behoorlijk variëren en op dinsdagen schijnen de meeste locaties gesloten te zijn. Wij aten bij Miss Miriam typische Costa Ricaanse kost tegen een zeer schappelijke prijs.

Hoe kom je er?

Tortuguero kun je niet op eigen gelegenheid bereiken. Je bereikt dit dorpje per boot of per vliegtuig. Dagelijks gaan er vluchten van en naar San José, een vlucht van ongeveer 20 minuten. Een goedkopere optie is de boot te nemen. Bij La Pavona kun je de boot opstappen die je vervolgens via het kanaal naar Tortuguero brengt.

Doen en zien in Tortuguero

Boek een hotel in Tortuguero

Booking.com

Boek vooraf een activiteit