Flores

Op weg naar Tikal? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Flores. Dit is een rustig, maar toeristisch dorpje in het noorden van Guatemala. Het dorpje vormt een eiland in het meer Lago de Peten Itza en is via een brug verbonden met Santa Elena.

Hoewel Flores redelijk toeristisch is, hoef je hier absoluut geen massatoerisme te verwachten. Het dorpje is niet al te groot en zo heel veel bezienswaardigheden zijn er niet te vinden. Maar de relaxede sfeer, het redelijke aanbod aan hotels en restaurants trekt veel bezoekers. Vaak zijn zij op weg naar Tikal of komen ze er net vanaf. Waar Santa Elena stukken drukker is en waar banken, bussen en een groot winkelcentrum te vinden is, heeft Flores enkele charmante kleine straatjes waar je heerlijk door kunt wandelen. In de avond worden er naast het water standjes gebouwd waar de lokale bevolking echt Guatemalees voedsel verkopen tegen weinig geld.

Flores werd gesticht door de Itzáes. Zij kwamen hierheen nadat ze waren weggestuurd uit Mexico’s Chichén Itza. Zij noemden de stad Tah Itzá (plek van de Itza’s). Op deze plek hield de laatste onafhankelijke staat van de Maya-beschaving stand tegen de Spaanse veroveraars. Maar zij vernielden vele piramides, tempels en standbeelden. Hierdoor zul je geen oude Maya gebouwen meer zien in Flores. Op de ruïnes van deze oude Maya gebouwen werd de moderne stad gebouwd die hedendaags te zien is.

Wat kun je hier zien en doen?

Bezienswaardigheden en must-do's in Flores

Op zoek naar goede slaapplek?

Goede en betaalbare hotels in Flores

Flores Hotel Boutique
Hotel Casa Ameli
Hotel Casa Azu
Hotel Casona de La Isla
Boek een hotel in Flores

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Flores via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Interessante artikelen voor deze stad

Ook in Guatemala

Bekijk ook deze steden en plekken in Guatemala