Arizona

In Arizona kun je de sfeer van het Wilde Westen nog echt proeven. Er zijn veel natuurwonderen te bewonderen, waaronder de Grand Canyon. De staat grenst in het noorden aan Utah, in het noordoosten aan Colorado en in het oosten aan New Mexico. Deze vier staten komen op één punt samen. Dit punt wordt ‘Four Corners’ genoemd en is het enige punt in de Verenigde Staten waar vier staten samenkomen.

Indianenstammen zoals de Hopi en Navajo zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied. In de 17e eeuw werden missieposten ingericht om de inheemse bevolking te bekeren tot het christendom. Het gebied was enkele eeuwen in Spaanse handen geweest tot het in 1810 onderdeel werd van Mexico. Na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog in 1848 moesten de Mexicanen het grond afstaan aan de Verenigde Staten. Op 14 februari 1912 werd Arizona de 48e staat van de Verenigde Staten.

Arizona is economisch gezien een aantrekkelijke staat. Er zijn veel bedrijven te vinden, met name in de hightechindustrie. Gepensioneerde Amerikanen blijven ook in deze staat wonen. Er zijn zelfs steden waar alleen maar oudere mensen wonen. Maar Arizona trekt ook veel toeristen die de natuurwonderen van de staat bezoeken. Er zijn verschillende nationale parken, kloven en bossen. Het meest bekende is het Grand Canyon National Park, maar ook Monument Valley in het woestijnlandschap is bij veel mensen bekend.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Arizona

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips