Departement Potosí

Potosí is een van de negen departementen van Bolivia. Het is gelegen in het zuidwesten van het land en grenst aan Argentinië in het zuiden en Chili in het westen. De hoofdstad van de department is de mijnstad Potosí.

De department Potosí is misschien wel het mooiste gedeelte van Bolivia. In dit gebied zijn de landschappen ruig en bergachtig. De hoogtevlaktes worden omringd door vulkanische bergtoppen en er zijn eindeloze kilometers van boomloze gebieden en woestijnen, waar nauwelijks leven te vinden is.

De topattractie van het gebied is natuurlijk de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Vrijwel iedereen die Bolivia een bezoek brengt, zal naar deze zoutvlakte reizen. Een tour duurt rondom de Salar duurt 3 tot 5 dagen. Naast de zoutvlakte bezoek je ook de vele verschillende lagunes en daarbij ook surrealistische landschappen zoals de Desierto de Dali en Desierto Siloli. Er leven hier flamingo’s, lama’s en vicuña’s. Wie geluk heeft kan ook de andesvos en de cuvierhaasmuis spotten. Diegenen die dit gebied al eens hebben bezocht, zullen begrijpen waarom het zo schilderachtig is.

Veel reizigers starten hun trip in Uyuni. Hierdoor is het rondom Uyuni altijd vrij druk. Een betere optie is om te starten in het rustige Tupiza.

Wat kun je hier zien en doen?

Bezienswaardigheden en must-do's in Departement Potosí

Boek een hotel in Departement Potosí

Overtuigd? Boek dan direct een hotel in Departement Potosí via Booking.com.

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips

Ook in Bolivia

Bekijk ook deze steden en plekken in Bolivia