Bezienswaardigheden aan de Belgische kust - Zeebrugge
België

Bezienswaardigheden aan de Belgische kust

Voor zee, strand en zon hoef je helemaal niet af te reizen naar een verre zomerbestemming. Onze zuiderburen hebben ook prachtige stranden op slechts in een paar uur te bereiken met de auto. In de zomer zit je vaak goed met warme temperaturen en relatief veel zonuren. De Belgische kust geeft je een waar vakantiegevoel, maar dan dichtbij huis. Samen met Lekkerwegtips.nl kijken we naar de leukste plaatsen aan de Belgische kust.

Bezienswaardigheden aan de Belgische kust - Zeebrugge
Zeebrugge

Zeebrugge; Een en al zee

Zeebrugge staat bekend om de diverse visgerechten en heeft ook een eigen internationale zeehaven. Ook wel de Belgische hoofdstad van de vis genoemd. Het is dan zeker de moeite waard om een een bezoekje te brengen aan de haven, waar enorme schepen afmeren en aanmeren.

Je kunt natuurlijk zelf ook een dagje de zee op. In de stad zijn veel mogelijkheden om een boottochtje te plannen. Ben je met je kinderen op pad? Dan is het leuk om het Maritiem Themapark Seafront te bezoeken. Een leerzame ervaring voor de kids en ze kunnen daar het zeeleven ontdekken, een kijkje nemen in verschillende schepen of meer te weten te komen over de geschiedenis van Zeebrugge.

Knokke-Heist: Cultuur, winkelen en natuur

Dichterbij huis vind je in Knokke-Heist een stad die alles biedt voor de cultuurliefhebber. In het centrum vind je veel boetieks, kunstgalerijen en standbeelden. Knokke-Heist is de ideale plek om winkelen en cultuur uitstapje te combineren.

Het gebied rondom Knokke-Heist vind je het natuurgebied ’t Zwin, waar je veel watervogels kunt spotten, waaronder enkele zeldzame soorten, zoals de Bergeend en de Lepelaar. Ook heeft het natuurgebied een Vlindertuin. Wil je meer weten over het ontstaan van de Zwinstreek, dan kun je het Sincfala museum bezoeken.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen aan de Belgische kust?

Bezienswaardigheden aan de Belgische kust
Uitwaaien langs de kust

Oostende: Dé badplaats

De grootste en meest bekende badplaats aan de Belgische Kust is natuurlijk Oostende. Ook de Belgische koninklijke familie en jetset bezocht in het verleden deze badplaats vaak. Oostende heeft dan ook een koninklijke uitstraling, mede dankzij de Venetiaanse architectuur.

Natuurlijk is Oostende heel geschikt voor een perfecte stranddag, maar ook als je iets anders wilt ondernemen zijn daar genoeg opties voor. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de verschillende forten en bunkers van voormalige Duitse verdedigingslinie Atlantikwall. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om meer te leren over de geschiedenis en de cruciale ligging van Oostende tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Meer informatie