Creatieve ideeën om je reisherinneringen vast te leggen - Een reisblog bijhouden
Blog

Creatieve ideeën om je reisherinneringen vast te leggen

Er zijn ontelbaar veel redenen waarom reizen goed voor je is. Het kan je niet alleen helpen je horizon te verbreden, maar ook om je een nieuwe kijk op de wereld te geven. Reizen geeft je een geweldige mogelijkheid om meer over jezelf te leren. Maar hoe kun je nu het beste deze ontspannen reis vastleggen? In dit artikel delen we graag een aantal favoriete ideeën om je reisherinneringen vast te leggen. Of je nu een strandvakantie of een avontuur in het buitenland plant, lees zeker verder voor wat inspiratie!

Creatieve ideeën om je reisherinneringen vast te leggen - Een reisblog bijhouden
Een reisblog bijhouden kan een toffe manier zijn om je ervaringen te delen met familie en vrienden - Bron: Domenico Loia via Unsplash

Een reisblog bijhouden

Hoe leuk is het om na afloop van je avontuur al je reisavonturen nog eens te herbeleven? Een reisblog bijhouden kan een toffe manier zijn om je ervaringen te delen met familie en vrienden. Ook als je een reis aan het plannen bent, kan het nuttig zijn om alvast wat ervaringen van andere reizigers te lezen. Er zijn meerdere online platforms waar je eenvoudig je verhalen bij kunt houden. Kies hierbij voor een platform die makkelijk te gebruiken is, schrijf al je avonturen op en maak vooral veel foto’s. Zo kun je na afloop een foto collage maken van al je favoriete foto’s!

Maak reisvideo’s

Buiten je comfortzone ligt groei! Tegenwoordig kan iedereen binnen no-time content maken en plaatsen. We hebben vaak alleen maar een telefoon, internetverbinding en een kanaal nodig waarop we deze video’s kunnen plaatsen. Wil je je graag onderscheiden van de massa? Kies er dan voor om je eigen reis vast te leggen. Niets is leuker om al je eigen avonturen vast te leggen voor bekenden om je heen én natuurlijk voor jezelf. Kies niet voor overdreven dramatische muziek of voice-overs, maar houd het vooral lekker puur. Je hebt weinig nodig om unieke video’s te creëren, alleen jezelf en een beetje zelfvertrouwen. Je kunt dit!

Schrijf een dagboek

Een dagboek kan een fijn hulpmiddel zijn om al je gedachten en emoties bij te houden. Het kan ook een manier zijn om belangrijke gebeurtenissen die in je leven gebeurd zijn op te schrijven, zoals bijvoorbeeld mooie avonturen tijdens je reis. Er is geen goede of foute manier om een dagboek bij te houden, zolang het voor jou maar werkt. Soms kun je tijdens het reizen verdwalen in je eigen gedachte en het is fijn om dat soms lekker van je af te schrijven. Kom je on-the-way nog wat gave quotes of verhalen tegen? Schrijf deze ook in je dagboek. Zo kun je na afloop een poster afdrukken met teksten die centraal stonden voor jouw reis.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.