Blog

De Algarve ontdekken op de fiets

Wie houdt van rust, natuur en cultuur kan zijn geluk niet op in Portugal! Dit prachtige land stroomt namelijk over van de bezienswaardigheden die het hart van cultuurliefhebbers op hol doet slaan. Stille stranden, vissershavens en pittoreske dorpjes zijn slechts een paar kenmerken die Portugal zo prachtig mooi maken. Daarnaast biedt dit land voor ieder wat wils, dankzij de afwisselende landschappen. Daarnaast zorgen de gastvrije mensen er ook nog eens voor dat je je binnen no time thuis voelt! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je gehele vakantie door te brengen in het zonovergoten Albufeira. Ook is een paar dagen cultuur snuiven in de Portugese hoofdstad Lissabon geen straf. Beide vakanties zijn fantastisch en zeker het combineren waard, maar wat je ook kunt doen is de veelzijdige Algarve in het zuiden van Portugal ontdekken op de fiets!

Wat dacht je van een fietsvakantie aan de Algarve? - bron pxhere.com

Fietsvakantie: al lang niet meer suf!

Tegenwoordig verkennen steeds meer mensen populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Spanje en Italië op de fiets. Dit heeft ervoor gezorgd dat het boeken van een volledig verzorgde e-bike vakantie bij een reisbureau heel normaal is geworden. Mocht je het avontuurlijke toch een beetje vast willen houden kun je er ook voor kiezen alles zelf te regelen. Boek voor je verblijf bijvoorbeeld bijzondere hotelletjes in leuke dorpjes. Let er bij het boeken dan wel op dat er een oplaadpunt in het hotel aanwezig is. Een lege accu tijdens het fietsen wil je natuurlijk het liefst voorkomen! Klinkt bovenstaande toch iets te avontuurlijk voor je? Kies dan voor een georganiseerde groepsreis. Hierbij is alles al geregeld waardoor jij je kunt focussen op al het moois in de omgeving.

Is mijn e-bike geschikt?

Als je op fietsvakantie gaat moet je wel stilstaan bij de fiets die je gaat gebruiken. Je kunt natuurlijk je eigen e-bike meenemen, maar soms is ter plekke een e-bike huren een betere optie. Fietsen door de Portugese natuur vergt namelijk een behoorlijke inspanning van je e-bike. Ben je in het bezit van een e-bike met middenmotor en beschikt de accu in je e-bike over een flinke actieradius? Dan is je e-bike geschikt! Indien dit niet het geval is, is het handig om te oriënteren op lokale e-bike verhuur. Wellicht dat aanbieders van elektrische fietsvakanties je hierin kunnen begeleiden.

Karakteristieke huizen in de Algarve - bron pxhere.com

Van Faro naar Tavira en weer terug!

Een van de mooiste fietsroutes in de Algarve is maar liefst 250 kilometer lang. Deze route brengt je langs de mooiste kustplaatsjes, stadjes en culturele bezienswaardigheden. De route start nabij het vliegveld in Faro, waarna je door adembenemende landschappen richting het binnenland wordt begeleid, waar je stopt in Alte en São Brás. Hierna brengt de route je via Tavira terug naar Faro. Indien je op een e-bike 40 kilometer per dag fietst, leg je deze route in één week af.

Een elektrische fiets vakantie is dus absoluut geschikt voor iedereen die meer wilt zien van Portugal en al haar karakteristieken!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.