Kastelenroute Duitsland
Duitsland

De meest adembenemende reizen door Duitsland

Duitsland, een land dat erg dichtbij ligt maar toch zoveel te bieden heeft. Als Nederlanders staan wij vaak niet stil bij het feit dat Duitsland als vakantieland eigenlijk alles heeft wat we zoeken. Je kan hier zomers genieten, maar een wintersport in Duitsland is ook heel goed mogelijk. Dankzij het diverse landschap is een autovakantie door Duitsland dan ook een hele goed optie voor ieder die wat wil zien tijdens zijn vakantie.

Wij hebben dan ook de meest adembenemende reizen door Duitsland op een rijtje gezet, zodat jij genoeg inspiratie hebt voor jouw aankomende vakantie. Of dit nu een lekkere rustige autovakantie door Duitsland is, of een actieve wintersport in Duitsland is.

Kastelenroute Duitsland
Het sprookjeskasteel Neuschwanstein - bron: pxhere

De Duitse Kastelenroute, een autovakantie door Duitsland om nooit te vergeten

Historisch gezien bestaat het Duitsland zoals we dat nu kennen nog helemaal niet zo lang. Duitsland heeft namelijk een rijke historie aan verschillende vorsten die over hun eigen stukje land regeerden. Dit is dan ook terug te zien in het tal aan fantastische kastelen die er over het hele land te vinden zijn.

Dit kan je ideaal terugzien tijdens een autovakantie door Duitsland die je langs de Duitse Kastelenroute brengt. Deze route ligt in Zuid-Duitsland, in Beieren om precies te zijn. Het begint ongeveer in Schwetzingen, dat iets onder Frankfurt ligt. Vervolgens reis je oostwaarts langs prachtige kastelen, kasteeltuinen en echte Duitse walden. Dit is echt een vakantie die wij aanraden voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Van de prachtige kastelen tot de sprookjesachtige dorpjes zoals Rothenburg ob der Tauber, er is echt genoeg te zien en te doen.

Wintersport Sauerland
Wist je al dat je vlak over de grens met Nederland kunt wintersporten? - bron: pxhere

Een echte wintersport in Duitsland, maar dan vlak over de grens

Als je aan wintersport denkt, dan komen snel landen als Oostenrijk, Zwitserland of Italië in gedachten. Zelfs als je aan wintersport in Duitsland denkt, dan denk je aan de Duitse Alpen. Maar wist je dat er een goed skigebied met een hoge sneeuwgarantie is, dat vlak over de grens met Nederland ligt?

Sauerland is het perfecte skigebied voor iedereen die graag lekker wil skiën, maar niet te ver wil reizen. Sauerland heeft heel veel pistes, maar is grofweg in te delen in 2 grote skigebieden: Willingen en Winterberg. Beide gebieden liggen er goed bij en zijn erg modern. Specifiek Willingen heeft een aantal jaren terug een complete facelift gehad, waardoor het nu één van de modernste skigebieden van Duitsland is. Ze hebben hier gondelliften, verwarmde stoeltjesliften en een skigebied dat compleet verbonden is qua pistes.

Daarnaast is hier alles te vinden wat je zoekt voor een wintersport in Duitsland. Denk hierbij aan leuke chalets die te huur zijn, luxe hotels, skischansen waar de wereldkampioenschappen worden gehouden, en zelfs meerdere rodelparcoursen. Ben jij van plan om dit jaar te gaan skiën of snowboarden, dan raden wij je aan om Sauerland te kiezen voor jouw volgende wintersport in Duitsland.

Wijnreis Duitsland
Zuid-Duitsland staat bekend om wijn

Een wijnreis langs de beste gebieden van Duitsland

Veel mensen denken dat Frankrijk het enige echte wijnland is, maar wist je dat juist Duitsland het land is waar een paar van de meest bekende wijnhuizen ter wereld staan? Vooral Zuid-Duitsland heeft een optimaal klimaat voor druiventeelt, waardoor hier echt heerlijke wijnen gemaakt worden.

Er is dan ook niks leukers dan een autovakantie door Duitsland te maken lang de bekendste wijngaarden van het land.

Het mooie van dit soort vakanties is dat ze helemaal in het teken staan van ontspannen. Want tijdens zo’n autovakantie door Duitsland kom je niet alleen langs de beste wijngaarden, je kruist ook nog eens door de bekendste spa-steden van Europa. Een vakantie in dit gebied staat dan ook in het teken van bourgondisch genieten, en heerlijk ontspannen in de natuurlijke thermen van het land. Echt een aanrader voor iedere levensgenieter.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.