De mooiste wandelingen in Nepal
Blog
Gastartikel

De mooiste wandelingen in Nepal

Zeg je Nepal, dan denken veel mensen aan enorm besneeuwde bergtoppen en moeilijk begaanbare treks. Natuurlijk vind je die daar. Men noemt het niet voor niets ‘het dak van de wereld’. Vaak wordt echter gedacht dat Nepal alleen een bestemming is voor zeer ervaren bergbeklimmers en trekkers. Dat is echter een grote misvatting. Nepal leent zich ook perfect om er prachtige wandelingen te maken, ook als je iets minder geoefend bent.

De mooiste wandelingen in Nepal
Nepal wordt ook wel 'het dak van de wereld' genoemd - Bron: Simon English via Unsplash

Mooie wandelroutes

Ga je in Nepal wandelen, dan is dit de ideale manier om het prachtige land te ontdekken. Ook als je minder ervaring hebt zijn er prachtige routes die je leiden door het adembenemende landschap waar bergtoppen, bossen en weides worden afgewisseld met idyllische bergdorpjes.

Een mooie wandelroute waarbij je op een heel relaxte manier kennis kunt maken met Nepal, is de Ghorepani Poon Hill Trek. Het is een vrij korte tocht die door iedereen met een goede conditie prima is te doen. De wandelpaden zijn goed begaanbaar en de hoogteverschillen zijn ook beperkt. Het uitzicht vanaf Poon Hill is werkelijk prachtig. Helemaal als je daar met zonsondergang bent.

Een andere mooie streek om te gaan wandelen in Nepal te wandelen, is de Annapurna Regio. Een goed vertrekpunt is Pokhara, ook wel stad van de meren genoemd. De tracks die je hier kunt maken zijn vrij rustig. De natuur is er werkelijk schitterend maar ook op het vlak van cultuur is er veel te beleven.

Hou je van meer spektakel, dan is de Everest-regio meer iets voor jou. De treks zijn hier veel uitdagender en ook de hoogteverschillen zijn een stuk groter. Ervaring is hier wel een vereiste. De Everest-regio is ook een stuk drukker. Velen trekkers en klimmers willen maar wat graag Mount Everest aanschouwen of beklimmen.

De beste reistijd

Als je in Nepal wilt gaan wandelen, dan kun je dit het best in het voorjaar doen. De weersomstandigheden zijn dan het best. In de zomermaanden heb je last van de moessonregens. Die periode kan je dus beter niet gaan. September is ook een heel geschikte maand. De natuur is dan ook erg prachtig. De winterperiode is minder geschikt, veel routes zijn dan onbegaanbaar door de sneeuwval en slechte weersomstandigheden.

De mooiste wandelingen in Nepal
Ook al ben je wat minder geoefend, je kunt er prachtige wandelingen maken - Bron: Michael Clarke via Unsplash

Hoe je in Nepal komt

Vanuit ons land gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Nepal. Er vertrekken vanaf Schiphol een aantal maatschappijen naar de hoofdstad Kathmandu. Vanaf daar vertrek je met een binnenlandse vlucht of per auto naar de door jou gekozen eindbestemming. Het is nog altijd druk op de luchthavens, hou dus wel rekening met vertraging. Is dit het geval, dan heb je wel vaak recht op vergoeding. Ook als je met andere maatschappijen dan KLM vliegt. Zo kun je ook heel eenvoudig een bij United Airlines vlucht geannuleerd compensatie claimen. Niet vergeten, je hebt er gewoon recht op.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.