Gastartikel

Droomvakantie Eifel

Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je vrijwel van alle gemakken bent voorzien en alle dingen kunt doen die je op je vakantie wilt doen, zit je in de Eifel al snel goed. Net onder Nederland ligt aan de rechterkant dit gebied vol mogelijkheden. Omdat dit gebied ook gedeeltelijk in de Ardennen is gelegen is er voldoende ruimte voor Hiken, wandelen en klimmen. Maar ook voor het bezoeken van steden en fraaie gebouwen zal je hier niet teleurgesteld worden. Waan je een echt Duitser, geniet van al het lekkere eten en de mooie (ver)gezichten.

Droomvakantie Eifel
Prachtige omgeving in de Eifel - bron: pxhere

Achtergrond de Eifel

De Eifel ligt links van het midden van Duitsland. Een klein gedeelte hiervan hoort officieel bij België. Het gebied verschilt erg in hoogte. Zo zijn er gedeelten welke horen bij het sneeuwgebied. Hier wordt elk jaar flink gebruik van gemaakt. Meer naar het Noorden vind je daarentegen een natuurgebied, aangesteld sinds 2004, welke weer een heel ander beeld geeft van de omgeving. Een groot aaneengesloten stuk bos met verscheidene bijzondere bewoners, zoals de Lynx en de zwarte ooievaar. Er bevindt zich sinds 2006 ook een bezoekerscentrum.

Droomvakantie Eifel
Burg Satzvey - bron: pxhere

Activiteiten bij de Eifel

Omdat dit gebied zo ontzettend veelzijdig is zijn er ook veel uiteenlopende activiteiten die je kunt ondernemen. Vanwege de sneeuw is het een prachtig gebied om te skiën, snowboarden of langlaufen. In het voorjaar zorgen de, soms, wilde rivieren ervoor dat het raften en kanoën hier erg populair is geworden. Samen met het kajakken is deze plek voor Nederlanders de dichtstbijzijnde omgeving waar je deze sporten in de natuur kunt beoefenen. Voor het hele gezin kun je ook een echte burcht bezoeken. Burcht Satzvey geeft door middel van optredens een idee van het leven op zo’n burcht in de middeleeuwen. Ook leuk gericht aan kinderen.

Droomvakantie Eifen - Monschau
Vakwerkhuizen in het charmante Monschau

Op pad vanaf de Eifel

Ben je meer fan van het verkennen van de omgeving in plaats van daarin ook direct sportieve activiteiten aan te koppelen? Dan biedt dit gebied ook zeker genoeg voldoening. De vele rondvaartboten geven je een geweldig zicht op de natuur gezien vanaf het water. Ook een stukje wandelen is met de duidelijke wegwijzers goed te doen. Voor zowel korte als lange afstanden. Een dagje winkelen met daarna een bezoek aan een gezellig restaurant is dan ook wel fijn. Neem het uiterst charmante Monschau hier eens voor, knusser kan bijna niet. Onder andere in grote steden als Aken, Trier of Keulen kun je flink je gang gaan als het aankomt op het winkelaanbod en restaurants met de authentieke Duitse maaltijden.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Kerstmarkt van Bochum

Kerstmarkten

Kerstmarkt van Bochum

De kerstmarkt van Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf zijn inmiddels bekend terrein bij mij en worden jaarlijks bezocht. Deze kerstmarkten zijn redelijk dichtbij en eenvoudig te bereiken. Het is dan...

De mooiste wandelingen in Nepal

Gastartikel

De mooiste wandelingen in Nepal

Zeg je Nepal, dan denken veel mensen aan enorm besneeuwde bergtoppen en moeilijk begaanbare treks. Natuurlijk vind je die daar. Men noemt het niet voor niets ‘het dak van de wereld’. Vaak wordt...