Ebike fietsvakantie in Europa
Blog

E-bike fietsvakantie in Europa: de voordelen en mooiste routes

De elektrische fiets stijgt enorm in populariteit. De e-bike is inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse fietspaden en langzaamaan ook fietspaden in het buitenland. Wij Nederlanders, als reislustige fietsambassadeurs, beginnen ook met de elektrische fiets buitenlandse fietsroutes te ontdekken. Daarom wordt het hoog tijd om eens wat mooie Europese fietsroutes met jullie te delen die ideaal zijn voor de elektrische fiets.

Voordelen van een e-bike in het buitenland

Een fietstocht met een elektrische fiets heeft enorm veel voordelen. Ten eerste: je komt een stuk verder! Je kan veel meer van een land ontdekken, omdat de elektrische fiets je in staat stelt om een stuk langer door te fietsen. Zonder problemen kun je op één dag makkelijk meer dan 50 kilometer afleggen. In korte tijd kun je dus veel meer zien, zonder dat het een zware uitputtingsslag wordt!

E-bike fietsvakantie in Europa
Met een e-bike kom je een stuk verder!

Bergje op? Geen probleem!

In Nederland wil je natuurlijk af en toe graag een duwtje in de rug als je weer eens wind tegen hebt. Bij fietsen in het buitenland kun je wel wat hulp gebruiken als je je in bergachtig gebied bevindt. Op het moment van zo’n beklimming zul je die accu op je fiets enorm dankbaar zijn. Zonder afzien een berg op fietsen en genieten van het prachtige uitzicht. Dat is toch vakantie? Houd er wel rekening mee, dat bergachtig gebied wel wat meer van je accu vraagt dan je gewend bent, let dus op je actieradius en overweeg een tweede accu mee te nemen.

Georganiseerde fietstocht of liever zelf ontdekken?

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat reisorganisaties die fietsvakanties organiseren voor elektrische fietsers. Dit zijn fietsreizen die net een tikkeltje uitdagender zijn dan, ‘normale’ fietsvakanties. Je kunt reizen boeken waarbij je lekker kunt fietsen in een groep (en goed mee kunt komen!) of je kunt ook een individuele reis laten boeken waarbij de routes al uitgezocht zijn en de hotels geregeld.

Waar vind je de mooiste routes in Europa?

De Kroatische kust is één van de mooiste kusten in Europa. Je kunt een prachtige ronde maken in de Kvarner Bocht, met de mogelijkheid om ‘s nachts op een boot te slapen die je weer naar een ander eiland brengt. Zo ontdek je een enorm deel van deze archipel!
In Zweden loopt een prachtige route van Helsingborg naar Göteborg, je fietst alleen maar langs de kust, langs pittoreske vissersdorpjes en je hebt waarschijnlijk bijna de hele route de wind mee.
De tocht naar Santiago de Compostella is bekend om te wandelen, maar deze tocht door de Castilliaanse hoogvlakte is ook fantastisch om af te leggen op de fiets. Het heeft een aantal pittige passen waar je blij bent met je e-bike, maar de panorama’s zijn het zeker waard.

Ebike fietsvakantie in Europa
Meteen e-bike kom je gemakkelijk een bergje op

Met een geschikte elektrische fiets op pad

Zie jij zo’n e-bike vakantie wel zitten? Misschien heb je al een elektrische fiets, of misschien overweeg je er eentje aan te schaffen? Er zijn behoorlijk wat verschillende elektrische fietsen te koop: van stadsfietsen tot mountainbikes, met verschillende accu’s en verschillende motors. Laat je goed voorlichten zodat je goed voorbereid op reis kan gaan!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.