Turkije reisverslag: Terug in Cappadocië - Love Valley
Turkije

E-visum aanvragen voor Turkije

Turkije is een veelzijdig land. Istanboel staat al jaren bekend als een populaire bestemming voor een stedentrip. In de zomermaanden genieten grote hoeveelheden toeristen van de badplaatsen aan de Egeïsche Kust en de Turkse Rivieira. Maar Turkije is ook een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. Wat dacht je van de oude steden van Efeze, Hierapolis of Troje? En als je van wandelen en mooie landschappen houdt kun je terecht in het prachtige Cappadocië. Ook Pamukkale is één van de vele hoogtepunten die het land rijk is. En ben je wat avontuurlijker ingesteld, kun je ook het zuidoosten of het noorden van het land bezoeken. Turkije heeft ontzettend veel te bieden en vraagt erom om ontdekt te worden. Wie naar Turkije reist moet echter ook een e-visum aanvragen.

Update: Tegenwoordig is het niet meer nodig om een e-visum aan te vragen voor Nederlanders en Belgen.

Turkije reisverslag: Terug in Cappadocië - Love Valley
Ga je naar Turkije? Dan heb je een e-visum nodig.

Heb ik een e-visum nodig voor Turkije?

Wanneer je de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, dan heb je voor een reis naar Turkije een e-visum (of elektronische visum) nodig. Een e-visum is een officieel document waarmee je naar Turkije mag reizen en mag verblijven. Zonder e-visum is het namelijk niet mogelijk om in Turkije te verblijven. Je hebt een e-visum nodig voor Turkije bij zowel een zakenreis als vakantie. Ieder persoon heeft zijn eigen e-visum nodig. Dit geldt ook voor kinderen.

Hoe vraag ik een e-visum aan voor Turkije?

Vroeger moest je bij aankomst op het vliegveld in Turkije een visum kopen. Dit kon soms behoorlijk omslachtig zijn en voor lange wachtrijen op het vliegveld zorgen. Dit is gelukkig tegenwoordig anders geregeld. Via E-Visums.nl kun je eenvoudig en snel online een e-visum Turkije aanvragen. Via het aanvraagformulier op de website kun je je gegevens invullen zoals je nationaliteit, adresgegevens en de gegevens van je reisdocument. Je kunt direct voor meerdere personen een aanvraag indienen. De kosten van een e-visum bedragen €24,95 per persoon. Wanneer je je aanvraag voor 23.00 indient, zal het e-visum diezelfde dag nog worden gemaild. Ook in het weekend.

Toch is het verstandig om minimaal één week voor vertrek je e-visum al aan te vragen. De Turkse regering is verantwoordelijk voor de keuring en levering van het e-visum en het kan altijd een keer voorkomen dat je een foutje maakt tijdens het invullen. Door tijdig je aanvraag in te dienen heb je nog voldoende tijd om je fout te herstellen. Ben je helemaal vergeten om een e-visum aan te vragen voor je reis naar Turkije? Tegen een meerprijs van €5,- kun je een spoedaanvraag indienen. Je bent er altijd zeker van dat je binnen een kwartier alsnog het e-visum ontvangt.

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van het visum?

  • Je paspoort of identiteitskaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije
  • Blijf je langer dan 90 dagen in Turkije? Dan heb je niets aan een e-visum, maar moet je een visum aanvragen bij het Turks consulaat
  • Met een e-visum kun je binnen de geldigheid van het e-visum (180 dagen) meerdere keren het land bezoeken
  • Je kunt met een e-visum niet in Turkije werken. Hiervoor heb je een werkvisum nodig

Geldigheid van het visum

Een visum voor Turkije is 180 dagen geldig. Binnen deze periode kun je onbeperkt naar Turkije vliegen en voor maximaal 90 dagen blijven. Je kunt dus met dit e-visum meerdere malen naar Turkije afreizen! Misschien handig om meerdere tripjes te plannen.

E-Visum binnen?

Heb je je e-visum in je mail ontvangen? Dan ben je klaar om naar Turkije te gaan! Je hoeft het e-visum niet uit te printen, maar het is altijd verstandig om een printje mee te nemen tijdens je reis. Je kunt het e-visum ook opslaan op je telefoon. Geniet van Turkije!

Turkije reisverslag: Efeze en Şirince - Theater van Efeze
Efeze
Istanbul
Turkije reisverslag: Laatste dag in Alaçatı - Centrum van Alaçatı
Alacati

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Plan je reis naar Turkije

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie