Blog

Essentials voor als je op reis gaat

Als je op reis gaat, neem je natuurlijk allerlei spullen mee die je nodig denkt te hebben. Maar het is natuurlijk niet mogelijk om werkelijk alles mee te nemen van de spullen die je thuis gebruikt. Dat is een kwestie van slimme keuzes maken. Helaas is dat iets waar niet iedereen even goed in is. Welke essentials heb je eigenlijk op je vakantiereizen en business trips écht nodig? Wat hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je papieren

Paspoort, ID-kaart, je rijbewijs: dit soort zaken zijn natuurlijk van levensbelang als je op reis bent. Je moet je altijd kunnen legitimeren en als je naar Europa of daarbuiten reist, heb je ze ook nodig om een ander land binnen te komen. Of om simpelweg een vliegtuig in te kunnen stappen.

Pinnen kun je overal op de wereld

Money, money, money

Je kunt nagenoeg alles vergeten, maar als je geld bij je hebt of een manier hebt om aan geld te kunnen komen in het buitenland, heb je eigenlijk geen probleem. Oké, misschien de hoogte van je beschikbare budget. Met een bankpas of creditcard kun je tegenwoordig nagenoeg heel de wereld aan. Het voordeel van de creditcard t.o.v. de bankpas is dat de aankopen die je hebt gedaan met de creditcard vaak nog een aantal maanden zijn verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. En zeg nou eerlijk, op vakantie is de kans hier op toch stukken groter dan thuis.

Medicijnen

De meeste dingen kun je dus gewoon kopen in het buitenland, ook je toiletspullen. Maar voor medicijnen geldt een heel ander verhaal. Het is maar de vraag of die specifieke pillen die jij nodig hebt in het buitenland verkrijgbaar zijn. Zorg er dus voor dat je al je belangrijke medicijnen bij je hebt als je op reis gaat.

Je oplader

Je telefoon zit waarschijnlijk vastgekleefd aan je hand dus die vergeet je niet zo snel. Een oplader daarentegen is iets waar vaak niet aan gedacht wordt bij het op reis gaan. En ja, ook die kan je in het buitenland kopen, maar het is natuurlijk altijd beter als je dat niet hoeft te doen. En als verlengde van de oplader is een powerbank ook een zeer geschikt item om op reis bij je te hebben.

Een dagje toeren in een Volkswagen busje
Geniet in de bus van jouw playlist

Muziek

Reizen kost nu eenmaal voor iedereen tijd, dus dan is het wel zo prettig als je het reizen voor jezelf zo aangenaam mogelijk maakt. Zorg er daarom voor dat er voldoende muziek op je telefoon staat en regel een fijne koptelefoon. Stel vooraf al een ultieme (liefst offline) playlist samen zodat je heerlijk kunt genieten in de bus, de auto, een busje of het vliegtuig.

Als je dit soort spullen bij je hebt als je op reis bent, kan er eigenlijk niets meer misgaan. Nu maar hopen dat op reis snel weer is toegestaan na de corona-uitbraak.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.