Felsenkeller Brauerei Museum

De Felsenkeller Brauerei werd in 1822 gebouwd en was van 1847 tot 2007 in vier familiegeneraties in bezit van de familie Braun. Wilhelm Braun kocht in 1847 het gebouw en breidde het uit met een gastenverblijf en een bowlingbaan. Zijn zoon Albert nam de brouwerij in 1897 over en liet daarbij ijs-bassins aanleggen. In de zomer was de ‘Patentkeller’ altijd voorzien van gekoeld bier. In 1924 kreeg de brouwerij door Clemens Braun de naam Felsenkeller Brauerei. Hij ging naast het donkere, ongefilterde bier ook pilsners brouwen. In 1972 werd Willem Braun de vierde generatie van de brouwerij. Onder zijn leiding werd er weer het Zwickelbier gebrouwen. In 1994 werd het bedrijf stilgelegd omdat het geleverde drinkwater niet meer aan de kwaliteitseisen van brouwwater voldeed. Drie jaar later werd de brouwerij omgetoverd tot een museum. In 2007 werd het gebouw opgekocht door de in Monschau geboren Bernard Theissen. Hij moderniseerde en renoveerde het gebouw en gaf het een nieuwe vorm.

Een tour door de oude brouwerij kost per persoon 3 euro als je het museum op eigen gelegenheid bezichtigd, of 4 euro per persoon met een gids. Je kunt hier meer te weten komen over de oorsprong van bier, de geschiedenis van de brouwerij en bier in het algemeen. Tijdens de tour zie je het oude brouwhuis bezichtigen en zie je twee ketels. De linkerketel is een model uit 1925 gemaakt van eikenhout. Ook kun je de verschillende kelders bezichtigen zoals de lagerkelder, patent- en natuurijskelder, gistingskelder en rotskelder.

Na afloop van de tour die ongeveer 45 minuten duurt kun je op het buitenterras of in het restaurant natuurlijk genieten van een Zwickelbier.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Monschau

Booking.com