Rotes Haus

Het Rotes Haus werd in 1756 gebouwd en is onderdeel van de meest beduidende bouwwerken in barokstijl van het Rijnland. Vroeger was dit huis het woonhuis en kantoor van de belangrijke doekmaker van Monschau: Johann Heinrich Scheibler. Het Rotes Haus is een samenvoeging van twee huizen, ‘het huis van de zwaan’ en ‘het huis van de pelikaan’.

Tegenwoordig is het woonhuis omgebouwd tot museum. De inrichting is in de stijlen Rococo, Louis-Seize en Empire. Bijzonder en beroemd is de houten wenteltrap die zwevend naar de verschillende etages voert. Deze trap is in barokstijl uit hout gesneden. Er zijn 21 kleine engeltjes in het hout gesneden die aan de verschillende fases van de lakenproductie herinneren.

In de herenkamer is een waardevol geschilderd Parijse wandtapijt te zien. Ook zijn er twee origineel bewaarde monsterboeken van stoffen te zien. Hierin zitten in totaal 6000 ontwerpen die destijds door heel Europa werden verhandeld. Onder meer het Franse koningshof en het sultanshof heeft stoffen uit Monschau gebruikt.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Monschau

Booking.com