Brauerei Lüdde

In het monumentale pand aan de Blasiistrasse staat Brauerei Lüdde. Op de plek waar het gebouw staat, werd in 1807 de Schreibersche Braunbierbrauerei opgericht. In 1876 werd de brouwerij overgenomen door Carl-Friedrich Lüdde. Hij liet het gebouw aanpassen, tot het huidige gebouw. Een inscriptie op de gevel verwijst naar het bouwjaar van 1876. In de brouwerij werd voornamelijk bruinbier gebrouwen. De klanten moesten het bier met water mengen en in een beugelfles enkele dagen laten rijpen. Deed men dit niet, kon men last van maagproblemen krijgen.

In 1930 leverde Brauerei Lüdde tot een straal van 60 kilometer. Voor de levering in de nabijgelegen steden zoals Magdeburg, Nordhausen en Eichsfeld waren twee koetsen voorhanden die door paarden werden getrokken en 14 busjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de productie van bier tijdelijk onderbroken. Na de oorlog ging Georg Lüdde weer verder, maar viel de omzet zwaar tegen. Ook de tweedeling van Duitsland hielp niet mee, want de brouwerij moest grondig vernieuwd worden. Hier was echter geen geld voor en Georg Lüdde stopte met brouwen in 1966.

Na de val van de Muur werd de brouwerij alsnog gerestaureerd. De brouwerij werd verandert in een café met gastenverblijven. In de oude stallen werd een nieuwe brouwinstallatie gezet, waar nu nog het bruinbier wordt gebrouwen, maar ook Pilsener bier, Schwarzbier, Bockbier en Weizenbier. Ook kun je hier heerlijke bier-gerelateerde gerechten eten tegen een relatief kleine prijs.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Quedlinburg

Booking.com