Marktplatz

De Marktplatz is het centrale punt van Rothenburg ob der Tauber. Dit is de plek waar het allemaal gebeurd; van de wekelijkse markt, rondleidingen met een gids, de historische schapendans, vuurwerkshows, festivals en uitvoeringen van de Ambassadeuren van Muziek.

Kort nadat koning Koenraad III zijn kasteel had laten bouwen op 1142 in Rothenburg ob der Tauber, gingen handelaren hun waren al verkopen op de Marktplatz van de stad. Het plein werd al snel het centrum van Rothenburg en waar het sociale leven plaatsvond. Omdat Rothenburg ob der Tauber gelegen was op twee belangrijke handelsroutes kon de stad al snel uitgroeien tot de tweede grootste stad van Duitsland rond de 14e en 15e eeuw. De Marktplatz bloeide hierdoor ook behoorlijk op. Rondom het plein werden de mooiste vakwerkhuizen gebouwd en ook werden en volop feesten gehouden. In 1474 gaf de keizer Friedrich III een groot feest op de Marktplatz. Hij gaf tijdens het feest symbolisch de Duitse provincie Holstein aan koning Christian van Denemarken. In 1525 was het centrale plein het toneel van een gruwelijk gebeurtenis toen graaf Casimir von Ansbach 17 leiders van de Duitse Boerenoorlog  liet onthoofden toen zij werden verslagen. De vermoorde mensen bleven de gehele dag op het plein liggen. Het bloed van de vermoorde mensen stroomde helemaal tot de Schmiedgasse, als een rivier. Gedurende de Dertigjarige Oorlog verbleven de vijandelijke troepen rondom de gebouwen rondom het plein. Zo sliep bijvoorbeeld de Zweedse koning Gustaaf II Adolf in het Rathaus.

Ben je op zoek naar een plek om een terrasje te pakken en een koffie of biertje te nuttigen in de zon? Dan is de Marktplatz een goede aanrader.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Rothenburg ob der Tauber

Booking.com